“Επιστροφές-καταστροφές”… (update)

η ενότητα... διχάζει

και η επιστροφή Μακρίδη ξεσηκώνει θύελλα διαμαρτυριών για τον πανηγυρικό χαρακτήρα της – δεύτερη ανακοίνωση για τον κατευμασμό των πνευμάτων

 

 

Πριν περάσουν 24 ώρες από την ενθουσιώδη υποδοχή “σπίτι του” του Νίκου Μακρίδη, θύελλα μαίνεται στο χώρο της πιερικής ΝΔ, με στελέχη να “πυροβολούν” προς πάσα κατεύθυνση και να προβληματίζονται για υπερβολική …χαρά επιστροφής του …παρασυρμένου απ΄ το λαϊκισμό του παρελθόντος(!!!)!!!

Στη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας (με τις δηλώσεις τριών κορυφαίων στελεχών της) με την οποία ανακοινώθηκε η επιστροφή Μακρίδη, γινόταν ξεκάθαρα λόγος για επιστροφή (και μάλιστα πολλάκις) και από τα τρία στελέχη. Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση και οι δηλώσεις που την συνόδευαν ήταν πλήρως πανηγυρικές και σε καμία περίπτωση δεν αναλογούσαν σε μια συνηθισμένη πρόθεση επιστροφής κάποιου στο κομματικό του “σπίτι” και την κατάθεση της ανάλογης αίτησης. Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε., Γιάννης Κουρινιώτης, με νέα ανακοίνωσή του, όχι μόνο “παίρνει αποστάσεις”, αλλά επανέρχεται υπενθυμίζοντας αυτό που όλοι παρέλειψαν να συμπληρώσουν χθες: ότι είναι πρόθεση του Μακρίδη να επιστρέψει και με το που το δήλωσε η πιερική ΝΔ ανακοίνωσε την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ του, αλλά εκκρεμεί η κρίση της αίτησης επιστροφής από τα κεντρικά όργανα του κόμματος!!! Σε αντίθεση με τη σημερινή ανακοίνωση Κουρινιώτη, στη χθεσινή δεν υπήρχε καμία αναφορά σε μεταμέλεια του παλιννοστούντος, του παρασυρμένου από το λαϊκισμό του παρελθόντος.

Αυτό που από την πρώτη στιγμή συνέβη -στο παρασκήνιο- ήταν ένα -μικρό στην αρχή, αλλά διογκούμενο- κύμα αντιδράσεων από όλες τις πλευρές. Ως κι από εξίσου “αμαρτωλούς” κριτές… Η ηγεσία της ΝΟ.Δ.Ε. κατάφερε -μέχρι στιγμής- να μην πάρουν καταστροφικές διαστάσεις οι αντιδράσεις και να μην υπάρξουν αποφάσεις εν θερμώ, αλλά είναι δεδομένο ότι η θύελλα μαίνεται άγρια στην Κατερίνη και το νομό. Βασικό αμυντικό επιχείρημα όσων έβλεπαν χθες μόνο μια επιτυχία στην επιστροφή Μακρίδη είναι τα περί ενότητας του κόμματος, εν όψει της σημαντικής αναμέτρησης και της επικράτησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενότητα που επικαλείται τώρα και ο υποψήφιος πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. που δήλωσε άσχετος με τη ΝΔ -σε δικόγραφο- και παρ’ όλα αυτά συνέχισε να είναι υποψήφιος και στέλεχος της ΝΔ, με το κόμμα να προτιμά και τότε “να σφυρίζει κλέφτικα” και να μην ασχολείται με το μοναδικής πρωτοτυπίας κρούσμα “μπαίνω-βγαίνω κατά πως με βολεύει….” Μετά την χθεσινή ανακοίνωση, ο Χαράλαμπος Μπρουσκέλης έγραψε στον “τοίχο” του στο FB:

“Οι επανακάμψεις στο κόμμα σε στυλ ποδοσφαιρικών μεταγραφών με πανηγυρικές διαδικασίες, φωτο κλπ, μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές ξεπερασμένες…. Όποιος επιθυμεί να επιστρέψει, το πράττει με αίσθημα ευθύνης και μετάνοιας. Αλγεινή εικόνα η πανηγυρικου τύπου υποδοχή από τους κομματικούς ιθύνοντες… Ακούστε και λίγο την κοινωνία….Μην είστε πολιτικά γαλαντομοι σε όσους αποτελούσαν το δεκανίκι του Τσίπρα . Υπάρχει και η πολιτική ΗΘΙΚΗ…. Καλημέρα σ’ όλους σας.”

Σε ότι αφορά το μέρος ευθύνης που αναλογεί στον Κωνσταντίνο Κουκοδήμο, πολλοί σημειώνουν ότι δίνει λάθος μηνύματα η θριαμβευτική υποδοχή ενός που με τόσο θόρυβο αποχώρησε και επιβραβεύει προσωπικές επιλογές που μειώνουν την εικόνα της ΝΔ. Από την πλευρά του, μιλώντας στην ΕτΟ, ο Νίκος Μακρίδης υπογράμμισε ότι επέστρεψε ως απλός στρατιώτης και χωρίς καμία απαίτηση, πέρα από το να προσφέρει στην πορεία της ΝΔ προς τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές, ακολουθώντας το δόγμα “απλά και ταπεινά”, χωρίς να ζητήσει κανένα αντάλλαγμα, παρά τις πληροφορίες που εμφανίστηκαν αμέσως μετά την ανακοίνωση της επιστροφής του.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πιερική ΝΔ είναι και το γεγονός ότι, μετά το κύμα αντιδράσεων και τις αποστάσεις που πήραν πολλά στελέχη από την επιλογή για πανηγυρική υποδοχή του Μακρίδη στο κόμμα, αποφασίστηκε έκτακτη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, στις 8 απόψε, αλλά τελικά η συνεδρίαση … αναβλήθηκε, λόγω καλοκαιρινών απουσιών.

 

Η σημερινή ανακοίνωση Κουρινιώτη

 

ΝΟ.Δ.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Δήλωση Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας Γιάννη Κουρινιώτη

 

Η Νέα Δημοκρατία, η υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη στη χώρα μας και ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης , έχουμε απευθύνει κάλεσμα σ’  όλους τους Έλληνες πολίτες, να ενώσουμε δυνάμεις για  να αλλάξουμε μαζί την Ελλάδα.

Στο κάλεσμα αυτό έχουν ανταποκριθεί πολίτες και προσωπικότητες που προσεγγίζουν για πρώτη φορά το κόμμα μας, αλλά και παλιά στελέχη που απομακρύνθηκαν και πολλοί απ´ αυτούς στενοχώρησαν και πλήγωσαν την παράταξη μας. Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα αυτό, προσήλθε στα γραφεία μας σήμερα ο κ. Μακρίδης, κατόπιν αιτήματός του, αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος και το ότι παρασύρθηκε από το κύμα του λαϊκισμού που δυστυχώς για τη χώρα μας κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου μας.

Η αίτηση μέλους που κατέθεσε, προωθήθηκε στα αρμόδια όργανα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για αξιολόγηση και απόφαση αποδοχής της.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΝΙΩΤΗΣ

 

Ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο και η ΟΝΝΕΔ Πιερίας, κάνοντας λόγο για αναρμόδια να κρίνουν το αίτημα Μακρίδη στελέχη, επικρίνοντας τον Κ. Κουκοδήμο για τα όσα περί ωριμότητας και ειλικρίνειας διέκρινε και απαιτώντας “σύνθεση και συνεργασίες σε αξιόπιστη και υπεύθυνη βάση, αλλά και αποφασιστική καταδίκη και εξάλειψη του εγκληματικού λαϊκισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού”. Η ανακοίνωση εκδόθηκε αν και όπως επισημαίνεται στο κείμενο “Τα σημερινά λόγια του Προέδρου της ΝΟΔΕ. ΝΔ Πιερίας μας βρίσκουν σύμφωνους”.

 

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Πιερίας

 

Είναι λογικό ότι για να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία οποιοδήποτε πρώην μέλος της, το οποίο τα τελευταία κρίσιμα έτη για τη χώρα μας συμμετείχε ενεργά στην εξουδετέρωση κάθε κατάκτησής της με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια βρισκόταν ενάντια στη σημερινή ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, οφείλει να το κάνει «αναγνωρίζοντας τα λάθη του παρελθόντος και το ότι παρασύρθηκε από το κύμα του λαϊκισμού που δυστυχώς για τη χώρα μας κυριάρχησε τα προηγούμενα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου μας». Η δε επιστροφή αυτή καλό είναι να κρίνεται «στα αρμόδια όργανα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος για αξιολόγηση και απόφαση αποδοχής της.» Τα σημερινά λόγια του Προέδρου της ΝΟΔΕ. ΝΔ Πιερίας μας βρίσκουν σύμφωνους.

Ωστόσο, όταν το υποψήφιο μέλος δεν εκφράζει κάποια μετάνοια δηλώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα και καλεί καθυστερημένα σε ενότητα και συνεργασία φαίνεται να παραβλέπει την μέχρι πρότινος αντίθεσή του – με τα ίδια ακριβώς δεδομένα – να το πράξει.

Τέλος, σε αναρμόδια στελέχη που πριν από την «αξιολόγηση και απόφαση αποδοχής από τα αρμόδια όργανα του κόμματος» αυθαίρετα διακρίνουν σε τέτοιες στάσεις και συμπεριφορές ωριμότητα και ειλικρίνεια, συνιστούμε να αφουγκράζονται καλύτερα τη βάση της Νέας Δημοκρατίας και τους πολίτες, που πλέον είναι οργισμένοι από τα στελέχη και τη δράση του καταστροφικού φαινομένου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να κρίνουν αυστηρότερα καταστάσεις και πρόσωπα, ακόμη και αν πρόκειται για παλιούς συνοδοιπόρους, φίλους ή συγγενείς.

Ο καιρός απαιτεί σύνθεση και συνεργασίες σε αξιόπιστη και υπεύθυνη βάση, αλλά και αποφασιστική καταδίκη και εξάλειψη του εγκληματικού λαϊκισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού.

Με εκτίμηση,

ΟΝΝΕΔ Πιερίας