“LEPTOKARYA 2018”

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

(και δεν το ξέρουμε…)

 

 

estia7.9.18

 

Τα ερωτηματικά πληθαίνουν μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της “Εστίας” για τα φεστιβάλ που οργανώνουν στην Πιερία σκοπιανές εταιρίες, στην Πιερία, την Κατερίνη και το Δίον-Όλυμπος ψάχνουμε ακόμη να εντοπίσουμε πως και με την άδεια ποιας αρχής πραγματοποιούνται τα εν λόγω φεστιβάλ που προβάλλονται και ως …”διεθνή”!!!

Ούτε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, ούτε η τοπική κοινότητα Λεπτοκαρυάς, ούτε οι υπηρεσίες της Αστυνομίας έχουν το παραμικρό στοιχείο για τις εκδηλώσεις που εμφανίζονται ότι θα φιλοξενηθούν στην Λεπτοκαρυά γενικώς, χωρίς καμία ειδικότερη αναφορά στο χώρο της εκδήλωσης. Και φυσικά, όχι απλώς όλοι οι παραπάνω δεν γνωρίζουν τίποτα, αλλά και δεν εξέδωσαν καμία σχετική άδεια.

Η σκοπιανή εταιρεία IFFOM στη σελίδα της -πέραν πολλών άλλων- παρουσιάζει ως μέλος της την Έφη Πρόϊκου, στέλεχος της ελληνικής “Δίαυλος Διαχείριση Πολιτισμού”, εταιρείας με παρόμοιο αντικείμενο. Η κα Πρόϊκου, με την οποία επικοινώνησε η ΕτΟ, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με την σκοπιανή εταιρεία που έχει έδρα την Οχρίδα, γνωρίζει όμως την ύπαρξή της, αφού ‘όλοι γνωρίζουν ότι η Πιερία χορεύει σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού”, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

Το πιθανότερο είναι -σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕτΟ- ότι πρόκειται για εκδηλώσεις που διοργανώνουν ιδιώτες σε χώρους ιδιωτικούς και έχοντας κάθε βοήθεια από πάμπολλους ιδιώτες διοργανωτές-μάνατζερς, από χώρες των Βαλκανίων, όπως η Σερβία και η Βουλγαρία, εσχάτως -όπως φαίνεται- και από τα Σκόπια.

 

 

 

 

 

 

Πάμπολλα ερωτηματικά προκύπτουν και από τη σελίδα του …Διεθνούς Φεστιβάλ “LEPTOKARYA 2018”, στην ιστοσελίδα της IFFOM και τις λεπτομέρειες που περιέχει. Όπως:

  • στους ενδιαφερόμενους (χορευτικά συγκροτήματα) προσφέρεται -έναντι ελάχιστου κόστους- και διαμονή, αλλά και περιηγήσεις με πλεούμενο
  • οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν με ορατή πινακίδα το όνομα του συγκροτήματος και τη χώρα προέλευσής του
  • οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αιτηθούν την συμμετοχή τους, μέσω γραπτής αίτησης και αν αυτή γίνει δεκτή από τον διοργανωτή, λαμβάνουν επίσημη (;;;) γραπτή απάντηση του διοργανωτή, αφού έχουν προκαταβάλει και το σχετικό αντίτιμο, και
  • καλό θα είναι οι συμμετέχοντες να έχουν με την προσέλευσή τους και λίγα, μικρά δώρα για να ανταλλάξουν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

 

Η διοργανώτρια IFFOM συμπεριλαμβάνει στο πρόγραμμα του …Φεστιβάλ ως και παρέλαση με τους συμμετέχοντας, αλλά καμία πληροφορία δεν υπάρχει για το ΠΟΥ θα γίνουν όλα αυτά!!!

 

 

 

Όσο για την IFFOM, ιδού η περιγραφή της από την ιστοσελίδα της.