“Combat Aviation Brigade”

στο Λιτόχωρο

“… θα ξεκινήσει μέσα Οκτωβρίου για να κορυφωθεί τέλη Νοεμβρίου, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα…”

Τεράστιας σημασίας πολυεθνική άσκηση-συνεκπαίδεση θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Λτοχώρου, από τα μέσα Οκτωβρίου ως τα τέλη Νοεμβρίου 2018, με τη συμμετοχή και αμερικανικών δυνάμεων, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Έθνος” στις 18.09.2018.

Η επιβεβαίωση του δημοσιεύματος ήρθε τρεις μέρες αργότερα, με τη μορφή των συνηθισμένων ανακοινώσεων για εκτέλεση βολών στο πεδίο βολής αρμάτων Λιτοχώρου, στην οποία διευκρινίζεται ότι στις βολές και την άσκηση θα συμμετέχουν και ελικόπτερα. Όπως επισημαίνεται και στο δημοσίευμα του “Έθνους”, η άσκηση “Combat Aviation Brigade” είναι πολυεθνική με σημαντικότατη συμμετοχή αμερικανικών δυνάμεων που μεταφέρθηκαν εδώ και καιρό από την Αμερική στην Ευρώπη και σταθμεύουν εδώ και μήνες στο Στεφανοβίκειο Βόλου. Προηγήθηκαν παρόμοιες ασκήσεις στην περιοχή Λιτοχώρου (με τη συμμετοχή ελικοπτέρων) στις οποίες συμμετείχαν ισραηλινές δυνάμεις και αποτέλεσαν ταυτόχρονα ευκαιρία αξιολόγησης των ελληνικών τμημάτων, με άριστα αποτελέσματα.

Το σημαντικότερο στοιχείο, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα είναι τα πολλαπλά μηνύματα που στέλνει η συγκεκριμένη άσκηση-συνεκπαίδευση, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τα γεωπολιτικά των Βαλκανίων περίοδο και το γεγονός ότι οι αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, σχεδιάζουν να παρατείνουν την παρουσία τους στην χώρα μας και μέσα στο 2019.

Το δημοσίευμα του “Έθνους”

 

e8nos18.9.18

 

Οι ανακοινώσεις για τις βολές

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΒΟΛΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΛΗΣ-1