400 ευρώ ο γάμος;;;

αληθεύει, δέσποτα;;;

τι κάνει τη διαφορά από τους γάμους των 100 ευρώ;;; ή των δωρεάν

 

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δεσπότης μας δεν απάντησε το παραμικρό σχετικά με τους γάμους στον Παλιό Παντελεήμονα. Ούτε τους γάμους γενικά, στην Πιερία. Κατέχει τα μόνα αξιόπιστα στοιχεία για την τέλεση θρησκευτικών γάμων στην Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (τα παράβολα όλων των μυστηρίων “κόβονται” -με απόφασή του- στα γραφεία της Μητρόπολης στην Κατερίνη), διαθέτει Γραφείο Τύπου που “πλημμυρίζει” καθημερινά τον Τύπο με τα νέα απ’ τις δραστηριότητές του (από ευχέλαιο, απογευματινό τσάι, ως πανηγυρικό συλλείτουργο και πανελλήνιο συνέδριο), αλλά μια ελάχιστη ενημέρωση δεν επέλεξε να κάνει.

Η πραγματικότητα όμως επιβεβαιώνει την ΕτΟ. Με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο και με στοιχεία εξίσου επίσημα, όπως φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα οποία είναι ήδη δημόσια. Και τα οποία καταμαρτυρούν ότι η απόφαση -του σεβασμιοτάτου κου Γεωργίου- να αυξηθούν τα παράβολα τέλεσης μυστηρίων σε κάποιους ναούς της μητρόπολής μας επέφερε μόνο καταστροφικά αποτελέσματα. Στο ταμείο όλων. Και της μητρόπολης. Και είναι αυτό απόδειξη παράλογης απόφασης.

Με έγγραφό τους προς το Δήμο Δίου-Ολύμπου (δήμαρχο, αναπληρωτή, πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου και Τεχνική Υπηρεσία), οι πρόεδροι τριών -των πιο τουριστικών- κοινοτήτων του Δήμου μας, καλούν σε βοήθεια, κρούοντας τον κώδωνα, όχι του επερχόμενου κινδύνου, αλλά της σωτηρίας από την ήδη συντελεσθείσα καταστροφή. Και φτάνουν οι τρεις πρόεδροι του Διαμερίσματος Ανατολικού Ολύμπου να προτείνουν το … “αντίμετρο” διευκόλυνσης των πολιτικών γάμων, αφού τα εκτός δημοσιότητας παράπονά τους και οι παρακλήσεις τους δεν εισακούστηκαν.

Η μάχη υπέρ των δικαίων της Μακεδονίας, του Έθνους, του Γένους, του Θεού της Πίστης της Αγίας, των μητροπολιτικών παρεκκλησίων και η αγαστή συνεργασία με κάποιους μόνο αιρετούς της Πιερίας, δεν αφήνει περιθώρια ενασχόλησης με το πρόβλημα που ο ίδιος ο δεσπότης μας δημιούργησε στις πιο τουριστικές περιοχές του Δήμου μας.

Για να αυξήσουμε τους πολιτικούς γάμους και να ξεπουλάμε επιχειρήσεις στους ομόδοξους;;;

 

Σεβασμιότατε,

πόσα και ποια είναι τα μητροπολιτικά παρεκκλήσια της Μητρόπολής μας;

πόσο χρεώνεται η τέλεση πχ γάμου σε αυτά;

αντιμετωπίζει η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κάποιο οικονομικό πρόβλημα;

 

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ
Τ.Κ. ΠΟΡΩΝ
Τηλ. 2352041908                                                                                Ν.Πόροι  27/09/2018                                                                                                                                                                        Αριθμ. Πρωτ.

ΠΡΟΣ
                                                                                                                                        Γραφείο Δημάρχου
Αναπληρωτή Δήμαρχο
Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου
Κοιν.: Τεχνική Υπηρεσία

 

Θέμα:
«Χρεώσεις τέλεσης μυστηρίων στις εκκλησίες των  παραδοσιακών οικισμών
της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου»

 

            Σας γνωστοποιούμε ότι την περασμένη Κυριακή έλαβε χώρα, στον Π. Παντελεήμονα, συνάντηση επαγγελματιών της περιοχής μας σχετικά με την απόφαση του Μητροπολίτη Κατερίνης, Κίτρους και Πλαταμώνα να χρεώνει υπέρογκα ποσά για την τέλεση των μυστηρίων στις εκκλησίες Π. Πόρων και του Π. Παντελεήμονα και στον Άγιο Κωσταντίνο στον Πλαταμώνα.

            Συνέπεια αυτού του μέτρου ήταν να μην τελούνται μυστήρια στις παραπάνω εκκλησίες και οι πολίτες να επιλέγουν ενορίες διπλανών και εκτός Νομού χωριών, με πολύ μικρότερο κόστος.

            Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η επισκεψιμότητα στον Ανατολικό Όλυμπο και να μειωθούν τα έσοδα όλων των συναφών, με την τέλεση των μυστηρίων, επαγγελμάτων. Θεωρούμε δε ότι με τη μείωση της επισκεψιμότητας χάνει έσοδα και ο Δήμος μας.

            Για το λόγο αυτό προτείνουμε στο Δήμο να κατασκευάσει στους δύο παραδοσιακούς οικισμούς δίπλα από τις εκκλησίες κιόσκι-εξέδρα για να τελούνται πολιτικοί  γάμοι.

 

                                                                                        Οι Πρόεδροι

                       Τ.Κ. Πόρων                                  Τ.Κ Παντελεήμονα                         Δ.Κ.Πλαταμώνα

                  Μαρία Μπουζιώτα                           Ιωάννης Ταντής                            Στέλιος Μπόζας

 

 

 

imkkp_gamos