Μία (παράνομη χωματερή)

κάηκε ήδη

μένουν οι υπόλοιπες – μένουν και οι ευθύνες όσων τις δημιούργησαν ως εύκολη λύση, τις συντήρησαν ως προκάλυψη και κρύβονται τώρα που μετατρέπονται σε ακόμη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή

 

 

Ένα από τα μεγαλύτερα “επιτεύγματα” των Δημόπουλου-Χαρέλα-”Ολύμπιας Συμμαχίας”, καίγεται από τις 12.00-12.30 περίπου το μεσημέρι, απειλώντας να αποτελέσει αιτία για μεγαλύτερη πυρκαγιά και επαληθεύοντας πλήρως πολλά πρόσφατα ρεπορτάζ της ΕτΟ και ειδικά αυτό που δημοσίευσε στις 30 Ιουλίου 2018.

 

Η φωτιά ξέσπασε σε μια από τις παράνομες και ταυτόχρονα επίσημες χωματερές του Δήμου μας, κοντά στον “Ξενώνα Παναγία”, στο ρέμα του νεκροταφείου της Λεπτοκαρυάς, στον δυτικό παράδρομο της εθνικής οδού. Στο σημείο και στο χείλος γκρεμού έχει τοποθετηθεί ήδη από τις αρχές του καλοκαιριού, κοντέινερ για την ανεξέλεγκτη απόθεση απορριμμάτων. Σημείο που γρήγορα μετατράπηκε σε μια απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη -όπως αποδείχτηκε σήμερα- χωματερή. Άγνωστο πως, η φωτιά ξέσπασε σήμερα και θέριεψε πολύ γρήγορα, αφού στο σημείο υπήρχαν όλα τα υλικά για μια εμπρηστική βόμβα: πλαστικά, ξύλα, κλαδέματα, άφθονο χαρτί και βιβλία, φελιζόλ, έπιπλα, όλων των ειδών τα υλικά για μια τέλεια εστία πυρκαγιάς.

 

 

Οι πρώτοι από την Λεπτοκαρυά που αντιλήφθηκαν την φωτιά από τον καπνό της, θεώρησαν ότι πρόκειται για κάψιμο κλαδεμάτων. Όσοι θορυβημένοι έσπευσαν επιτόπου ή έτυχαν να περνούν από το σημείο, αντίκρισαν φλόγες 10 και 20 μέτρων που τους ανάγκαζαν να μείνουν μακρυά. Την ώρα που ειδοποιούνταν τηλεφωνικά η Πυροσβεστική, εκτός υπηρεσίας στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου περνούσε τυχαία από το σημείο.

Η φωτιά μαινόταν για τις δύο επόμενες ώρες, παρά την κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων της ΠΥ και επεκτεινόταν προς το βάθος της χαράδρας, αφού η πλαγιά αυτή είναι γεμάτη με όλα τα απορρίμματα που ρίχτηκαν εκεί στη διάρκεια του καλοκαιριού από χωματουργικά μηχανήματα που “καθάριζαν” περιοδικά το σημείο-ντροπή, σπρώχνοντας τόννους σκουπιδιών όλων των ειδών μέσα στη χαράδρα. Από την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά ως και τις 3μμ κανείς αιρετός -από τοπικό σύμβουλο, ως δημοτικό σύμβουλο, αντιδήμαρχο, αρμόδιο αντιδήμαρχο και δήμαρχο- δεν έσπευσε επί τόπου. Το δε Δημαρχείο ήταν ήδη κλειστό στις 3μμ.

 

 

Στις 6.30μμ η φωτιά ήταν υπό πλήρη έλεγχο και θέμα χρόνου η κατάσβεσή της.