Η συνεδρίαση των ρεκόρ

“τα σπάει” απνευστί η “Ολύμπια Συμμαχία”

η διοίκηση μειοψηφίας που καταγράφει μοναδικές επιδόσεις πανελλαδικά

Η προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου καταγράφει ήδη σημαντικά ρεκόρ και “ανοίγει το δρόμο” τα ρεκόρ αυτά να βελτιωθούν σε λίγες μέρες, στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο Γιώργος Ζτάνης, γνωστός και ως “Εικοσιδυός” (λόγω αριθμού αναμορφώσεων του προϋπολογισμού σε μια χρονιά, επί θητείας του), χάνει τα πρωτεία από τον Γιάννη Πούλιο που -αργά και σιωπηλά, αλλά πολύ αποτελεσματικά) μπορεί να ονομαστεί άνετα ο “Εικοσιτρείς”, αλλά μόνο πρόσκαιρα, αφού στο τέλος του 2018 -πιθανότατα- θα είναι επάξια ο “Εικοσιτέσσερις”.

Καθόλου αμελητέο και το προσωπικό ρεκόρ του δημάρχου, Κ. Δημόπουλου, που στη συνεδρίαση της 4ης Δεκεμβρίου θα εισηγηθεί οκτώ -8- από τα συνολικά δεκαεπτά -17- θέματα της ημερήσιας διάταξης (ποσοστό 47.06% των εισηγήσεων). Κι αυτό το ρεκόρ μπορεί να αποδειχτεί βραχύβιο, επ’ ευκαιρία της τελευταίας και εορτοπανηγυρικής συνεδρίασης του σώματος.

Ένα άτυπο, αλλά πολύ σημαντικό ρεκόρ έχει να κάνει με τις αντικαταστάσεις των ήδη παραιτημένων στελεχών της διοίκησης και της παράταξης-υποψηφίων δημάρχων. Μπορεί να ανακοινώνεται ήδη η αντικατάστασή τους στην πρόσκληση της συνεδρίασης, αλλά -στην πραγματική ζωή- ακόμη και την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές, οι συνεννοήσεις δεν ολοκληρώθηκαν και το “μαγείρεμα” συνεχίζεται

Η ημερολογιακά προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου θα είναι η πρώτη με τη διοικούσα παράταξη να είναι και επισήμως μειοψηφούσα! Και -στην πράξη- θα χρειαστούν μάλλον μετακινήσεις εδράνων και θώκων για να βολευτούν οι ανεξάρτητοι σε θέσεις εμφανώς μακριά από την “Ολύμπια Συμμαχία”. Με δεδομένο δε ότι ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά στο συμβολικό/επικοινωνιακό επίπεδο από την ανεξάρτητη Βακουφτσή που -ήδη, εδώ και μερικές συνεδριάσεις- ανεπαίσθητα και ειρηνικά “γλίστρησε” προς το “Συνδυασμό Ευθύνης”, αναμένεται συνωστισμός πέριξ του Άρη Ρεμπατσιού, στο άκρο Γουλάρα/Κουρίτα. Μια βολική λύση -χωροταξικά- θα ήταν να μετακινηθούν οι Δημητριάδης-Λαπάτσης της “Αλήθειας”, αλλά σιγά μην δεχτούν να έπονται (σκηνοθετικά) του Ρεμπατσιού… Μια κάποια ανακούφιση θα μπορούσε επίσης να προσφέρει (ακριβώς επειδή υπάρχει πίεση στο συμβολικό/επικοινωνιακό επίπεδο) η μετακίνηση ενός δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης προς την απέναντι όχθη, αλλά η μετακίνηση είναι πολύ δραματική για να γίνει τόσο απότομα και να αφορά τις επερχόμενες εκλογές.

Η συνεδρίαση των ρεκόρ θα είναι πιθανώς και η θετική εξισορρόπηση ενός από τα μεγάλα αρνητικά ρεκόρ των “Ολύμπιας Συμμαχίας”/Δημόπουλου, του ρεκόρ των 50 ημερών μεταξύ δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Για όσους ξέχασαν ή δεν θέλουν να θυμούνται, το 2016, μεσολάβησαν 50 ημέρες από την συνεδρίαση της 19ης Απριλίου, ως την ανεπανάληπτη συνεδρίαση της 8ης Ιουνίου, όταν ο αείμνηστος Γιώργος Φαρμάκης κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο “την απόπειρα κάποιων να έχουν σε αιχμαλωσία -πολιτική ή εργασιακή κάποιους ανθρώπους”. Όλα αυτά για την πρώτη γίδα που βρέθηκε στην πλάτη του δημάρχου, το “σκάνδαλο MAZARS” που αποκάλυψε η ΕτΟ. Τώρα, μεσολαβούν μόνο 15-17 μέρες μεταξύ δύο συνεδριάσεων, μέσα στον ίδιο μήνα…
Κι επιτέλους, μετά προστριβές ετών, οι συνεδριάσεις γίνονται αργά το απόγευμα.

ΥΓ: ερωτηματικό μέγα που μεγεθύνεται ακόμη περισσοτερο τις τελευταίες μέρες, είναι γιατί δεν αξιοποιείται ο χαλαρός από καθήκοντα Θόδωρος Σιώκας που υπήρξε της απολύτου εμπιστοσύνης του Κ. Δημόπουλου από τον Σεπτέμβριο του 2014 ως και σήμερα.

Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

DS15h