Και έσονται οι δύο εις συνδυασμόν έναν

Γερολιόλιος-Κουρινιώτης

και … “ούς ο Δημόπουλος συνέζευξεν, Δημόπουλος μη χωριζέτω…”

 

 

Με δύο posts, ένα δικό του-πλήρως προσωπικό και ένα του πρόεδρου της ΔΗΜΤΟ Κατερίνης της ΝΔ, Σπύρου Κουλκουδίνα, ανακοινώθηκε σήμερα μέσω FB ότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Πιερίας, Γιάννης Κουρινιώτης, “κατεβαίνει” για δημοτικός σύμβουλος με την “ΣΥΝθεση” του Βαγγέλη Γερολιόλιου.

Ο προβληματισμός του Γιάννη Κουρινιώτη για το αν θα προσχωρούσε στην “ΣΥΝθεση” ήταν γνωστός στους παροικούντες την πιερική ΝΔ και είχε καταγραφεί (πλαγίως μεν, σαφώς δε) στην ΕτΟ, από τις 12.02.2019. Ο προβληματισμός αφορούσε την πρόταση του Γερολιόλιου για συστράτευση, η αποδοχή της οποίας θα είχε ξεκάθαρο αντι-Δημοπουλικό μήνυμα προς τη βάση της ΝΔ και μάλιστα “εντός -της δημαρχιακής- έδρας”. Και ήταν φυσικό ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ να προβληματιστεί για το αν θα προσυπέγραφε. Και γιατί στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τον Κ. Δημόπουλο, αλλά κυρίως γιατί -εν τω μεταξύ- αναδείχτηκε πρόεδρος στη ΝΟΔΕ. Όπως όμως λέμε στη νότια Πιερία, first things first… και επειδή η προσπάθεια να απομακρυνθεί ο Δημόπουλος από τον δημαρχιακό θώκο είναι πολύ σοβαρή για να αφεθεί στην νοτιοπιερική Κεντροαριστερά… πρυτάνευσε η πρωτεύουσα ανάγκη. Πιθανώς, η μόνη “απώλεια” από την υποψηφιότητα Κουρινιώτη είναι η εμμονή όλων στο ανεξάρτητο των υποψηφιοτήτων τους, αλλά ο τόπος μας είναι πολύ μικρός και όλοι πολύ γνωστοί για να μεταβληθούν -σε μερικούς μήνες- σε τόσο ανεξάρτητους.

Τα χαμόγελα είναι σήμερα πλατιά στο στρατόπεδο Γερολιόλιου, αλλά πλατιά επιδιώκεται να είναι και στο στρατόπεδο Δημόπουλου με μια άλλη κομματική νίκη: την πρωτιά Σακκά στην ανάδειξη συνέδρων από το Δήμο μας για το έκτακτο συνέδριο του ..ΚΙΝΑΛΛ!

 

Για την Ιστορία, ο Κουρινιώτης υπήρξε από τους βασικούς παράγοντες της νίκης του Δημόπουλου το 2014 -και υποψήφιος με την “Ολύμπια Συμμαχία”, αλλά στην πορεία, βρέθηκαν να διαφωνούν σε πολλά και -σταδιακά- διαχώρισαν πλήρως θέσεις και στρατόπεδα. Ενδεικτικό της κατάληξης της σχέσης των δύο ανδρών είναι και το γεγονός ότι ο δήμαρχός μας, στις εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της ΝΔ, προσήλθε με καθυστέρηση, οπότε και δεν ψήφισε. Ήταν όμως ήδη γνωστό ότι στήριζε ολόψυχα και ενεργά τον αντίπαλο του Κουρινιώτη και στενό του συνεργάτη και δικηγόρο, Μπάμπη Μπρουσκέλη.