Κανείς

ούτε μικρός, ούτε τρελός

ούτε ένας μοναχικός κούκος δεν γνώριζε για τα δύο πρόστιμα που αφορούν σημαντικές υποθέσεις – και 76074 ευρώ – κανείς

 

 

 

Στους 15 μήνες της προεκλογικής περιόδου των εκλογών που ολοκληρώθηκαν την 2α Ιουνίου 2019, αντιπαράθεση και συζήτηση δεν υπήρξε. Κριτική και έλεγχος δεν ακούστηκε πουθενά κι από κανέναν. Για κανένα θέμα. Την τελευταία βδομάδα μόνο, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος, ανακάλυψε το σκάνδαλο της ταφής σκουπιδιών όπου βολεύει την διοίκηση του Δήμου και εκτός ΧΥΤΑ, αφού με τη σειρά της ανακάλυψε το σκάνδαλο και μια εφημερίδα της Κατερίνης. Ο υποψήφιος -τότε- ζήτησε εξηγήσεις από τον δήμαρχο που δεν του δόθηκαν ποτέ. Ο δήμαρχος, στην ομιλία του την τελευταία μέρα της προεκλογικής περιόδου στο “Πύρρος Δήμας”, χαρακτήρισε “λαμόγια, εκβιαστές και χαίνηδες”, όσους αποσκίρτησαν την τελευταία στιγμή για να ενταχθούν στην παράταξη Γερολιόλιου. Κανείς δεν είπε το παραμικρό, προκειμένου να υπερασπίσει την τιμή του… Στις σελίδες της ΕτΟ υπάρχουν πάμπολλα ρεπορτάζ για το που και πως θάβονται ή συγκεντρώνονται σκουπίδια. Υπάρχει ως και ανακοίνωση της δημαρχίας …για το ότι κατάφερε να αποκαταστήσει λίγα σημεία απόθεσης και μεταφόρτωσης. Υπάρχει και πλήρες ρεπορτάζ για το πως η ΔΕΑΔΟ μετατράπηκε σε χώρο μεταφόρτωσης και πως ιδιωτικά φορτηγά μετέφεραν τα σκουπίδια από την ΔΕΑΔΟ στο ΧΥΤΑ, έχοντας μια στρώση χαλίκια στο πάνω μέρος για καμουφλάζ.

Η ιδιότυπη αυτή σύμπλευση Γερολιόλιου-Δημόπουλου (και πολλών άλλων που ήδη αποδεικνύονται “λαγοί” τους), είχε μέσα στον προεκλογικό Μάιο μία ακόμη ευκαιρία να αναδειχτεί. Και αναδείχτηκε πλήρως και πανηγυρικά: στις 8 και στις 13 Μαΐου 2019, η δημοτική επιχείρηση έλαβε επίσημα τα απαραίτητα έγγραφα που ενημερώνουν για την επιβολή σε βάρος της δύο προστίμων. Δύο προστίμων σημαντικού οικονομικού μεγέθους για μια επιχείρηση σε τροχιά πτώχευσης, αλλά -πολύ περισσότερο- δύο προστίμων που αφορούν σημαντικές υποθέσεις του παρελθόντος. Κανείς δεν είπε τίποτα. Ούτε ο δήμαρχος και -τότε- εκ νέου υποψήφιος για την δημαρχία, ούτε ο τότε υποψήφιος και σημερινός επόμενος δήμαρχος και πρώην δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λιτοχώρου, ούτε άλλος υποψήφιος με ενασχόληση με την ΔΕΑΔΟ στο βιογραφικό του, ούτε ο υποψήφιος που κραύγαζε προεκλογικά στο Λιτόχωρο ότι σ’ αυτόν -τον μη λιτοχωρίτη- προσέτρεξαν οι λιτοχωρίτες για να σωθούν από τις απολύσεις… Κανείς. Ούτε ένας. Με κανέναν τρόπο.

Υπάρχει πιθανότητα να μην γνώριζε κανείς το παραμικρό; Για ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε από το Σώμα Ελεγκτών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος (τμήμα Βορείου Ελλάδας, Θεσσαλονίκη) κι ένα ακόμη από το ντόπιο Τμήμα Περιβάλλοντος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας; Συνολικής ζημιάς 76074 ευρώ; Για το ένα από τα δύο (το “ντόπιο”) η προθεσμία κατάθεσης ένστασης είναι μάλιστα μόνο δεκαπέντε -15- ημέρες. Για το άλλο, η ΔΕΑΔΟ έχει 60 ημέρες να αντιδράσει. Και τα δύο κοινοποιήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης. Και κανείς δεν γνώριζε τίποτα στον τελευταίο από τους 15 μήνες της πιο βουβής, βαρετής και παράξενης προεκλογικής περιόδου;;; Ούτε αυτοί που κατηγορήθηκαν ως λαμόγια και εκβιαστές από τον προηγούμενο δήμαρχο που ανέδειξαν, την ώρα που αναδείκνυαν τον επόμενο;;;

Κανείς;

Όπως κανείς δεν απάντησε και στην μοναδικής Δημοπουλικής φύσης προσφορά βοήθειας προς το νέο δήμαρχο, δυο μόλις μέρες μετά το τελικό αποτέλεσμα. Για όσους…αδυνατούν να κατανοήσουν το συντακτικό (μου), αν και πτυχιούχοι και μεταπτυχιούχοι ΑΕΙ, ας το απλουστεύσουμε κι άλλο: στις 24.5.2019, προβεβλημένα στελέχη της παράταξης Γερολιόλιου, χαρακτηρίζονται από τον Δημόπουλο ως άνω (λαμόγια, εκβιαστές, χαίνηδες και άλλα πολλά). Στις 2.6.2019 ο Γερολιόλιος αναδεικνύεται ο επόμενος δήμαρχος. Στις 4.6.2019 ο απερχόμενος δήμαρχος (ο που τους είπε λαμόγια, εκβιαστές και άλλα πολλά), δηλώνει ότι συνδέεται με παλιά φιλία με τον επερχόμενο και προσφέρει και την στήριξή του και την “πεντάχρονη εμπειρία του” στην επόμενη -υπό τον Γερολιόλιο- διοίκηση. ΟΛΟΙ αυτοί δεν γνωρίζουν το παραμικρό για τα δύο πρόστιμα. Κι αφού δεν γνωρίζουν, κανείς δεν λέει το παραμικρό στην υποτιθέμενη κορύφωση της προεκλογικής περιόδου.

Κανείς.

Ευτυχώς, “από μικρό κι από τρελό, μαθαίνεις την αλήθεια” και παρ’ όλο που “ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη”, η Άνοιξη έρχεται κάθε χρόνο. Λίγο πριν ή λίγο μετά, αλλά έρχεται.

Καλό καλοκαίρι.-