Τρία οχήματα αγνοούνται,

πέρα από τα τέσσερα που κλάπηκαν

είχαν αποσυρθεί το 2012, αλλά …δεν αποσύρθηκαν – καταγγελία Μυλωνέρου μετά την έρευνά του στις αρμόδιες υπηρεσίες – επιφυλάχτηκε να απαντήσει ο Βροχαρίδης – το γνώριζε ο Δημόπουλος

 

 

 

 

Τρία ακόμη οχήματα του Δήμου προστέθηκαν στον κατάλογο των αγνοούμενων περιουσιακών στοιχείων του, μετά την αποκάλυψη-καταγγελία του επικεφαλής της “Κίνησης Δημιουργίας” και δικηγόρου, Δημήτρη Μυλωνέρου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη διαδικασία της προ ημερήσιας διάταξης ενημέρωση/έλεγχο, ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο για την τύχη τριών απορριμματοφόρων/φορτηγών που αποσύρθηκαν το 2012, αλλά …δεν αποσύρθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο ερωτών. Η απόσυρση των παμπάλαιων και σε αποσύνθεση οχημάτων συνέβη επί δημαρχίας Παπαθανασίου και τότε αρμόδιο αντιδήμαρχο τον Βασίλη Βροχαρίδη, εκλεγμένο σήμερα και αντιδήμαρχο ξανά. Ο Μυλωνέρος παρουσίασε στο σώμα το ιστορικό της υπόθεσης και το αποτέλεσμα της έρευνάς του στις αρμόδιες υπηρεσίες, ζητώντας επιβεβαίωση και απαντήσεις από την διοίκηση, γιατί τα οχήματα αυτά και δεν εμφανίζονται στον απολογισμό/καταγραφή της σημερινής διοίκησης και η προηγούμενη διοίκηση (Δημόπουλου) είχε ασχοληθεί και γνώριζε το θέμα (και την απουσία τους). Πρόσωπο-κλειδί και τότε και τώρα, ο Βασίλης Βροχαρίδης, οποίος δεσμεύτηκε σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ενημερώσει για το θέμα. Απέδωσε πάντως και ο ίδιος τα εύσημα στον Δημήτρη Μυλωνέρο, η έρευνα του οποίου επιβεβαίωσε ότι, ενώ υπήρξε η διαδικασία απόσυρσης των οχημάτων και παραδόθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας τους, αυτά ποτέ δεν κατέληξαν στον ΟΔΔΥ.

Την υπόθεση φάνηκε να γνωρίζει και ο δήμαρχος, ο οποίος δέχτηκε ότι πράγματι υπήρξε συνάντηση Δημόπουλου-Βροχαρίδη για το θέμα και χειρισμός του από τον τότε αρμόδιο Δημήτρη Γουλάρα, πιθανώς στο διάστημα 2015-6. Την συνάντηση δεν διέψευσε ο Βροχαρίδης, αλλά επιφυλάχτηκε να ενημερώσει σε επόμενη συνεδρίαση, συνολικά.

Δείτε το εξαιρετικά ενδιαφέρον βίντεο με την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.