De maximis διάψευση της ΝΟΔΕ

"δεν είμαστε ψεύτες"...

η ανακοίνωση-ποδαρικό του ΣΥΡΙΖΑ που διαψεύδει συνολικά την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για τις de minimis αποζημιώσεις

 

 

 

 

 

H απάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της τοπικής ΝΟΔΕ για τις de minimis αποζημιώσεις για τα καπνά … ”σφάζει με το βαμβάκι” και εκθέτει πλήρως τον πρόεδρο και τους αρμόδιους τομεάρχες στην πιερική ΝΔ.

Πλήρης ήταν και η διάψευση των στοιχείων που δημοσίευσε μέσα στις γιορτές η ΝΟΔΕ, με τις υπογραφές του προέδρου της Μπάμπη Μπρουσκέλη και του τομεάρχη αγροτικών θεμάτων Δημήτρη Τσιμήτρη. Η ανακοίνωση έπλεκε το εγκώμιο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, και επέρριπτε στους τότε βουλευτές Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη κυβέρνηση πρόθεση εξαπάτησης των αγροτών και προεκλογικής εργαλειοποίησης της αποζημίωσης των καπνοπαραγωγών. Με την ανακοίνωση-απάντηση, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ενημερώνει την ΝΟΔΕ ότι η καταβολή των αποζημιώσεων έγινε με υπογραφή Σκυλακάκη και όχι Βορίδη και ότι η απόφαση για την καταβολή τους από την προηγούμενη κυβέρνηση πάρθηκε έγκαιρα, αλλά ο αρμόδιος υπουργός Σταύρος Αραχωβίτης επέλεξε να μην την υλοποιήσει για να μην θεωρηθεί προεκλογική παροχή… Επιπλέον, η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ φαίνεται να αγνοεί την ιστορία του θέματος των de minimis στην Πιερία, μια μακρά διαδικασία στην οποία είχαν εμπλακεί οι τότε -τρεις- βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της ΝΔ που μόνιμα επέκριναν τους τρεις για τους χειρισμούς τους, αλλά και αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ -όπως ο Δημήτρης Τσιμήτρης- που γνώριζαν “από πρώτο χέρι” τι ακριβώς συνέβη. Αδιαμφισβήτητη είναι και ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου για το θέμα -στα τέλη Αυγούστου- που κατατέθηκε με υπογραφές βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Μπέττυς Σκούφα.

Τέλος, άγνωστο παραμένει σε τι ποσό ανήλθε η ενίσχυση που κατέληξε στην Πιερία, αφού “απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικαιούχοι να έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2019”. Και αν πολλοί παραγωγοί δεν πείστηκαν και δεν κατέθεσαν την απαραίτητη αίτηση, ανακοίνωση θα πρέπει να εκδώσουν κι όσοι παλιότερα περιέγραφαν τα de minimis ως “εμπαιγμό” και “ψίχουλα”…

 

Η ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Τα  de minimis
και η ικανοποίηση του αιτήματος  βουλευτών  του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Ε Πιερίας του  ΣΥΡΙΖΑ….

 

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι ο Υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης και όχι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης, αποφάσισε την καταβολή των de minimis στους καπνοπαραγωγούς και του Νομού μας.

Άλλωστε ο τότε Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης ανταποκρινόμενος  σε έγγραφο του ΕΛΓΑ και της  αρμόδιας υπηρεσία του ΥπΑΑΤ συνέταξε σχετική εισήγηση με Αρ. Πρωτ. 711/136818/10-6-2019, για την δυνατότητα χορήγησης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων με τις ποικιλίες καπνών «Μπασμά και Κατερίνης» την οποία και προώθησε στον τότε Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη για να ακολουθήσει η πληρωμή των παραγωγών. Δυστυχώς ο κ. Χουλιαράκης δεν θέλησε να κάνει την πληρωμή  την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές για προφανείς λόγους, αν και η συγκεκριμένη απόφαση  μόνο εκλογικά δεν βοήθησε στην Πιερία τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια ακολούθησε την Αύγουστο του 2019 ερώτηση της βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα που συνυπέγραφαν και άλλοι βουλευτές που ζητούσε την αποκατάσταση των αγροτών με την καταβολή του de minimis  από την σημερινή κυβέρνηση.

Η απάντηση στην ερώτηση και στην σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε με την καταβολή τώρα των χρημάτων στους παραγωγούς.

Προφανώς και χαιρετίζουμε την καταβολή των χρημάτων, αλλά δεν δεχόμαστε να εγκαλεί η ΝΟΔΕ Πιερίας και να κατηγορεί ως ψεύτες τους τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Πιερίας για ένα θέμα που και το διεκδίκησαν  και θα είχε κλείσει θετικά από τον Ιούλιο του 2019 αν δεν είχαν προκηρυχτεί  εκλογές.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι εκτός από τα de minimis πολλοί  περισσότεροι  αγρότες του Νομού  είδαν να καταβάλλονται  στους λογαριασμούς τους  χρήματα επειδή οι τότε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν, σε συνεργασία  πάντα με τους αγρότες, να εντάξουν στις  μειονεκτικές περιοχές διπλάσιο σχεδόν αριθμό στρεμμάτων.

Να ευχηθούμε ακόμη χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία, αλληλεγγύη και ευτυχία. Ως ΣΥΡΙΖΑ  στην Πιερία και κοινοβουλευτικά και κινηματικά θα είμαστε πάντα  δίπλα  στους Πολίτες και το 2020!

Γραφείο Τύπου Ν.Ε Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ