Να το πει ο εισαγγελέας

τι έγινε με τις στολές και γιατί

κι αν ήταν καταγγελία ή fake news (από ποιον και γιατί)

 

 

 

Χθες, η -γνωστή- Εθελοντική Ομάδα Δράσης νομού Πιερίας δημοσίευσε μια έκκληση για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Πιερίας με στολών υψηλής προστασίας, επισημαίνοντας ότι ήδη το ΕΚΑΒ είχε δηλώσει αδυναμία να μεταφέρει ασθενείς, λόγω της έλλειψης των στολών αυτών. Η έκκληση ήταν και είναι ταυτόχρονα και μια σοβαρή καταγγελία, για την οποία η ΕΟΔνΠ διαβεβαίωνε ότι την επιβεβαίωσε από το ίδιο το ΕΚΑΒ Πιερίας. Η έκκληση-καταγγελία δημοσιεύτηκε από τα τοπικά Μέσα και “Μέσα”, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτούσια, ως συνήθως. Δημοσιεύτηκε και από την ΕτΟ, με τον τρόπο που δημοσιεύτηκε.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής, πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειας Ελλάδας, πρόεδρος του ΔΣ της “Εγνατίας Οδού” και γιατρός, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, δημοσίευσε μια διάψευση της καταγγελίας της ΕΟΔνΠ, ενημερώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία έλλειψη υλικού στο ΕΚΑΒ, αντιθέτως υπάρχει περίσσια υλικού στη διάθεση της αρμόδιας ΥΠΕ -η οποία θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση- και υποδεικνύοντας στους δημοσιογράφους τις υποχρεώσεις τους, έναντι της έγκυρης πληροφόρησης του κοινού-πολιτών.

 

 

Σήμερα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, δια δύο βουλευτών της, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, ζητώντας ενημέρωση για το σοβαρό αυτό θέμα και για το πως σκοπεύει η κυβέρνηση και ο ίδιος να το λύσει.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Ελλείψεις στολών υψηλής προστασίας για την μεταφορά ασθενών Covid-19 στο ΕΚΑΒ της ΠΕ Πιερίας

Βοούν τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ στην ΠΕ Πιερίας, τα οποία και δε διαψεύστηκαν, για τη μη δυνατότητα μεταφοράς από το ΕΚΑΒ, στις 19 Νοεμβρίου, ασθενούς με συμπτώματα κορονοϊού προς στο νοσοκομείο, επειδή η υπηρεσία δε διέθετε πλέον στολές υψηλής προστασίας. Την ίδια ώρα εμφανίστηκαν εκκλήσεις, από φορέα της περιοχής, στα ΜΜΕ για συλλογή χρημάτων από τους πολίτες, προκειμένου να αγοραστούν στολές υψηλής προστασίας για τη μεταφορά ασθενών Covid-19.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστούν, με κρατική ευθύνη, όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας προς τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Πιερίας, ώστε εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας να επιτελέσουν με ασφάλεια το έργο τους.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης Λεωνίδας

 

 

Στην ερώτηση του ΚΚΕ δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο αμφιβολίας για τα καταγγελλόμενα.

Μια μέρα μετά και λίγο πριν την δεύτερη (μέρα), η αρμόδια για το θέμα 3η ΥΠΕ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση και -πολύ περισσότερο- διάψευση.

Παραμένει άγνωστο αν το ΕΚΑΒ Πιερίας συνεχίζει την εξυπηρέτηση ασθενών και αν ναι, με ποιο τρόπο απέκτησε το απαραίτητο υλικό: από την ΥΠΕ ή από δωρεές;

Όπως έγραψε από χθες, η ΕτΟ θεωρεί επιβεβλημένη την εισαγγελική έρευνα, προκειμένου να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε το πρόβλημα, αν λύθηκε και με ποιον τρόπο και αν διέσπειρε κάποιος ψευδή είδηση. Ειδικά αν είναι μαζικός φορέας-οργάνωση εθελοντών ή δημοσιογράφος ή αιρετός ή/και διορισμένος άρχοντας ή/και γιατρός. Και σε τι οφείλεται η έλλειψη. Και αν πράγματι το ΕΚΑΒ Πιερίας παρέλειψε να ενημερώσει τους προϊσταμένους του ή οι προϊστάμενοι αμέλησαν να το εξοπλίσουν.