“Δεν έχει εγγραφεί στο Κτηματολόγιο…”

συνάντηση Σκούφα-Γερολιόλιου για την Γουμαριά

η βουλεύτρια εκτιμά ότι ο δήμαρχος έκανε ό,τι μπορούσε ενάμιση μήνα πριν, η άποψη της Ε τ Ο είναι ότι δεν έκανε αυτό που έπρεπε ενάμιση χρόνο τώρα, αν και το είχε ξεκινήσει ο Δημόπουλος

 

Η βουλεύτρια Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε σήμερα τον δήμαρχο Δίου-Ολύμπου, προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα της δημιουργίας πάρκου φωτοβολταϊκών στην περιοχή Γουμαριά του Δήμου μας.

Το σημαντικότερο για το οποίο η κα Σκούφα ενημερώθηκε από τον κο Γερολιόλιο είναι ότι η έκταση που δεσμεύτηκε για την κατασκευή του τεράστιου πάρκου φωτοβολταϊκών δεν είναι δημοτική, αν και μια σχετική διαπιστωτική πράξη του προκατόχου του Κ. Δημόπουλου του Μαρτίου 2019 έχει εγγραφεί στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης, τον Απρίλιο του 2019. Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά και ενώ ο Β. Γερολιόλιος είναι δήμαρχος από τον Σεπτέμβριο του 2019, η έκταση που εγγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο δεν δηλώθηκε και στο Κτηματολόγιο, ώστε να είχε -κατά πολύ- “κλείσει” η πόρτα στον όποιο διεκδικητή. Η αδράνεια αυτή είναι και αρκετά περίεργη, αφού ο κος Γερολιόλιος, συχνά-πυκνά μετά την εκλογή του, επισήμαινε την ανάγκη των χωρικών σχεδίων και άλλων διαδικασιών που αφορούν την διαχείριση της γης μας. Το στοιχείο αυτό εξηγεί και την δημόσια διαφωνία δημάρχου και “συγκυβερνήτη” Στέργιου Φαρμάκη, αλλά και γιατί στην πρώτη ένσταση του Δήμου μας προς την ΡΑΕ η έκταση περιγραφόταν -από τον ίδιο τον Δήμο και την διοίκησή του ως “επίδικη” (κλικ εδώ). Μένει τώρα να εξηγήσει η διοίκηση, ποιον ή ποιους θεωρεί ως πιθανούς διεκδικητές…

Στην μίνι-συνέντευξή της στην Ε τ Ο, η Μπέττυ Σκούφα αναφέρεται επίσης στην ανάγκη όλοι, αιρετοί και πολίτες, να παρακολουθούν το θέμα, αφού -παρά τις ενστάσεις του Δήμου- το θέμα δεν έχει σε καμία περίπτωση κλείσει οριστικά και οι αλλαγές που έφερε ο αντιπεριβαλλοντικός νόμος Χατζηδάκη-ΝΔ 4685 περιέχει πολλά καταστροφικά και επικίνδυνα. Τόσα που η βουλεύτρια προβληματίζεται για το πως οι συνάδελφοί της της κυβέρνησης επέλεξαν να ψηφίσουν νόμο τόσο αντισυνταγματικό και ασύμβατο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Σε ότι αφορά το θέμα του πάρκου φωτοβολταϊκών, ανεξήγητο παραμένει γιατί ο δήμαρχος και η διοίκηση επέλεξαν να μην συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, αλλά και γιατί καμία παράταξη της αντιπολίτευσης δεν επέλεξε -έστω από χθες- να ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη, όπως έχει δικαίωμα.