Η ΕτΟ εντόπισε τα δύο,

απομένουν τα υπόλοιπα πέντε

για να μάθουμε επιτέλους τι απέγιναν τα επτά κλεμμένα/εξαφανισμένα απορριμματοφόρα και για να αποδοθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ευθύνες

 

 

 

Είκοσι έναν μήνες μετά την μήνυση του Σταύρου Χαρέλα, αντιδημάρχου Καθαριότητας επί δημαρχίας Δημόπουλου, για την κλοπή τριών απορριμματοφόρων και ενός οχήματος πλύσης κάδων, επί της αντιδημαρχίας του και δεκάξι μήνες μετά την καταγγελία του σημερινού δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής παράταξης Δ. Μυλωνέρου, στο Δημοτικό Συμβουλίου, για την εξαφάνιση τριών απορριμματοφόρων ακόμα, κανείς δεν γνωρίζει το παραμικρό για την τύχη των επτά αυτών οχημάτων.

Τον Οκτώβριο του 2019, η δέσμευση του σημερινού δημάρχου για πλήρη διαλεύκανση μετατράπηκε -στην επόμενη συνεδρίαση- στην σαφέστατη διπλή δήλωση “πολλές φορές, όποιος πάει για μαλλί, φεύγει κουρεμένος” και το ακόμη διαλευκαντικότερο “Εγώ δεν κυνήγησα κάποιον, κε Μυλωνέρο… ούτε θα το κάνω, μακρυά από μένα αυτές οι υποθέσεις”. Έκτοτε, η προανάκριση συνεχίζεται, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα τέσσερα οχήματα και την κλοπή που δήλωσε ο Χαρέλας, ενώ άγνωστο παραμένει αν ο οποιοσδήποτε έκανε ή κάνει κάποια έρευνα για τα τρία απορριμματοφόρα που απώλεσε στην αντιδημαρχία του ο Βασίλης Βροχαρίδης. Και φυσικά, κανένα στοιχείο δεν προέκυψε για την τύχη αυτών των επτά -διόλου μικρών- οχημάτων και τίποτα νεώτερο δεν παρουσιάσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ούτε και ο κος Μυλωνέρος επανήλθε στο θέμα, παρά την εμπεριστατωμένη έρευνα που είχε κάνει πριν καταγγείλει όσα κατήγγειλε.

Η Ε τ Ο, συνεχίζοντας την προσπάθειά της για την διαφάνεια στον -με κοινή συναίνεση και σιωπηλή συνενοχή των αιρετών μας- σκοτεινό κόσμο των αιρετών διοικήσεων μας και των αποτελεσμάτων τους, των πραγματικών αποτελεσμάτων τους, αποκαλύπτει σήμερα την τύχη δύο από τα επτά κλεμμένα/αγνοούμενα οχήματα. Και θέτει τα πρώτα ερωτήματα, αφού σίγουρα θα ακολουθήσουν και πολλά επόμενα.

Η Ε τ Ο εντόπισε δύο από τα επτά οχήματα, ένα απορριμματοφόρο και το όχημα πλύσης κάδων, …. στο αμμορυχείο της ΔΕΑΔΟ. Όχι στην κρυψώνα κάποιου κλέφτη οχημάτων, ούτε σε κάποια παράνομη μάντρα αποσυναρμολόγησης κλεμμένων οχημάτων, αλλά στο αμμορυχείο, στο νταμάρι της δημοτικής ΔΕΑΔΟ. Μπορείτε να τα δείτε στις φωτογραφίες και στο βίντεο.

Το πρώτο που θέλει να ρωτήσει είναι αν, από τον Μάιο του 2019 ως σήμερα ερευνήθηκε ο χώρος του αμμορυχείου, αφού -ακροθιγώς- κάτι τέτοιο κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο: ότι κουφάρια οχημάτων είναι διάσπαρτα στην ΔΕΑΔΟ, τόπο γνωστό για την απόθεση κάθε επικίνδυνου υλικού, άρα και άχρηστων οχημάτων.

Αν η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης ρωτήθηκε ποτέ σχετικά και αν ναι, τι απάντησε.

Ποια ακριβώς είναι τα δύο οχήματα που εντόπισε (το ένα έχει ακόμα το “ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΥ” πάνω του) και αν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των επτά κλεμμένων/αγνοούμενων οχημάτων.

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τα δύο θέματα; Υπήρξαν παραπομπές σε δίκη κι αν ναι, ποιων, πότε και με ποιες κατηγορίες.

Εκτός από την μήνυση Χαρέλα -κατ’ αγνώστων- για κλοπή, υπήρξαν στην συνέχεια και άλλες μηνύσεις σχετικές με το θέμα;

Η Ε τ Ο θα συνεχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό και των υπολοίπων πέντε απορριμματοφόρων. Για να βοηθήσει τις Αρχές και τους αρμόδιους ερευνητές, οι οποίοι λόγω τεράστιου φόρτου εργασίας -συν την πανδημία- δεν παρουσίασαν σε 21 μήνες κάποια σημαντική πρόοδο στην έρευνα και την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Και γιατί τα επτά οχήματα αποκτήθηκαν με λεφτά των Ελλήνων πολιτών, αλλά -κυρίως- γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η διαδοχή ίδια αμαρτωλών αιρετών σε δήθεν διαφορετικές διοικήσεις, με μοναδικό, πραγματικό σκοπό την εξυπηρέτηση όλων των άλλων συμφερόντων, εκτός αυτών των δημοτών και την ατιμωρησία των προηγούμενων αιρετών από τους επόμενους κοκ.

 

 

 

 

 

 

ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ!!!

 

 

Τρία οχήματα αγνοούνται,

 

 

 

Γραμμένες απαντήσεις