Επίσκεψη Κιάφα και ενημέρωση

που τελικά ...δεν ήταν ενημέρωση!!!!!!!!

“όσα δεν φέρνει ο χρόνος… τα φέρνει η Ε τ Ο” – τι δεν ξέρουν για σοβαρή ποινική υπόθεση οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι

Το χθεσινό ρεπορτάζ της Ε τ Ο, η φωτογραφική αποκάλυψη, είχε άμεσα αποτελέσματα, πριν καν τελειώσει η μέρα (κλικ εδώ).

Με τον καλύτερο τρόπο διαπιστώθηκε ότι πράγματι υπάρχει ένα παλιό απορριμματοφόρο του τότε Δήμου Δίου και του σημερινού Δήμου μας, στην ¨καρδιά” του αμμορυχείου της ΔΕΑΔΟ. Με τον ίδιο τρόπο διαπιστώθηκε ότι το δεύτερο όχημα που η Ε τ Ο θεώρησε ότι μπορεί να είναι το κλεμμένο όχημα πλύσης κάδων, είναι ένα παλιό βυτιοφόρο. Και άλλα πολλά διαπιστώθηκαν που δεν είναι της ώρας να γραφούν. Αλλά θα γραφούν όταν θα είναι η ώρα τους να γραφούν.

Την επόμενη μέρα (σήμερα, 2.3.2021) προέκυψε και κάτι ακόμη σημαντικότερο.

Διπλά σημαντικό.

Παρακινημένος από το δημοσίευμα της Ε τ Ο, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Προοπτικής”, Πέτρος Κιάφας, πήγε στην ΔΕΑΔΟ και ζήτησε ενημέρωση. Και να επισκεφθεί τον χώρο του αμμορυχείου και το σημείο που βρίσκεται το απορριμματοφόρο. Και είχε και ενημέρωση και την ευκαιρία να επισκεφθεί τον χώρο. Πιθανώς, για πρώτη φορά από γενέσεως ΔΕΑΔΟ (ΔΕΑΛ). Το τι προέκυψε, το περιέγραψε σε post στο Fb.

Η επίσκεψή του είχε όμως και ένα σημαντικότερο αποτέλεσμα: απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης και του διευθυντή της για να πληροφορηθεί αν το όχημα που “φιλοξενείται” στο εργοτάξιο του αμμορυχείου ανήκει ή όχι στα κλεμμένα ή τα εξαφανισμένα, έλαβε την πιο απίστευτη απάντηση: οι δύο υπεύθυνοι κι αρμόδιοι δήλωσαν ότι ΔΕΝ ΓΩΝΡΙΖΟΥΝ!!!

Ο ένας είναι διευθυντής της επιχείρησης για πάνω από μία δεκαετία και ο άλλος είναι ο πρόεδρος του ΔΣ εδώ και έξι μήνες. Και μπήκε στον έβδομο. Και δεν γνωρίζουν. Δεν φροντίζουν καν να μην βρεθούν με ευθύνες που πιθανώς δεν έχουν. Εκτός κι αν έχουν και καμία πράξη και καμία δύναμη δεν μπορεί να τις αποσείσει από πάνω τους…

 

 

 

Σε κάθε περίπτωση -και αυτό η εξέλιξη- είναι ένας ακόμη λόγος που επιβάλλεται οι αιρετοί μας να επισκεφθούν την ΔΕΑΔΟ. Όχι το κτίριο της διοίκησης. Το αμμορυχείο. Και να περιηγηθούν σε κάθε του σημείο. Άμεσα. Αύριο. Ίσως θα ‘πρεπε να κάνουμε το ίδιο κι όλοι εμείς οι δημότες. Για να καταργηθεί τώρα αυτό το καθεστώς που σιωπηλά έχει κάνει το αμμορυχείο, σχεδόν απαγορευμένη περιοχή. Άγνωστη γη. Αξίζει τον κόπο για να δούμε τι άφησε πίσω της η αδιαφορία μας που πλούτισε πολλούς και συνεχίζει να πλουτίζει. Για να δούμε πόσο βαθιά στα σωθικά της γη μας σκάψαμε. Πόσο κοντά ήρθε ο τεράστιας σημασίας και μεγέθους υδροφόρος ορίζοντας στις καταστροφικές δράσεις και κατάλοιπά μας. Αύριο κιόλας. Κι ας είναι και μεταξύ των αιρετών και το στέλεχος πολιτικού κόμματος στην Κατερίνη που είχε πει τότε, παλιά, στο Δημοτικό Συμβούλιό μας ότι πρέπει να ερευνήσουμε το παρελθόν της ΔΕΑΔΟ και το κόμμα της και η ίδια δεν έχουν καμία αντίρρηση. Πρέπει κι αυτή να περιηγηθεί τον χώρο, ειδικά τώρα που διανύει την δεύτερη βουλευτική της θητεία.

Η προανάκριση συνεχίζεται.

Ευτυχώς.

Σε λίγο θα ξέρουμε περισσότερα.

Ειδικά για όλα αυτά τα μηχανικά “κουφάρια” που -σχεδόν δυο χρόνια μετά- ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί γιατί βρίσκονται εκεί και ποια είναι ακριβώς.