Όπισθεν ολοταχώς

και "πάρ' το αλλιώς"

“βρήκες” ήδη και όσο προσπαθείς να το κρύψεις, τόσο χειρότερα τα κάνεις -για σένα-

 

 

 

 

50 μέρες πριν, η βετεράνος δημοτική σύμβουλος και σημερινό στέλεχος της “Προοπτικής” του Πέτρου Κιάφα, Σοφία Νούλα, ζήτησε -εγγράφως- ενημέρωσή της από την ΔΕΥΑΔΟΛ για καποια πεπραγμένα της διοίκησής της.

Για 50 μέρες, δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Ως χθες το βράδυ, δεν είχε καμία απάντηση στο αίτημά της, ούτε επίσημη, ούτε ανεπίσημη.

Και κανένα στοιχείο για τις προθέσεις της διοίκησης. Δήμου και ΔΕΥΑΔΟΛ.

Ως χθες βράδυ.

Χθες βράδυ, η Ε τ Ο δημοσίευσε την προαναγγελία μιας συνέντευξης του Πέτρου Κιάφα, με αποσπάσματά της σε βίντεο. Μεταξύ των άλλων θεμάτων, ο δεύτερος τη τάξει της δημοτικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο συγκειρμένο θέμα, σχοιάζοντας τα πρόσφατα σημαντικά κρούσματα αυθαιρεσιών της δημαρχίας Γερολιόλιου.

Και σήμερα -ω του θαύματος- η κα Νούλα κλήθηκε να παραλάβει την ενημέρωση που είχε ζητήσει!!!!!
Λιγότερες από 12 ώρες μετά το δημοσίευμα…

Η θετική αυτή εξέλιξη δεν μπορεί να χαροποιεί κανέναν. Και γιατί το αίτημα ικανοποιήθηκε μετά το απαραίτητο …”κράξιμο”, αλλά -κυρίως- γιατί θέτει ζωτικά ερωτήματα:

  • πως ικανοποιήθηκε το αίτημα της Σ. Νούλα, μετά 50 μέρες, ενώ το αίτημα της Κ. Κουρίτα για ανάλογη ενημέρωση από την επίσης δημοτική ΔΕΑΔΟ απορρίφθηκε άμεσα και με γνωμάτευση του νομικού τμήματος του Δήμου;;;
  • έπαιξε ρόλο στην τελική έκβαση του θέματος η παρουσία του Στέργιου Φαρμάκη στην προεδρία της ΔΕΥΑΔΟΛ; (είχε δηλώσει ότι άρνηση της διοίκησης να ενημερώσει την Κ. Κουρίτα είναι θέμα  Δημοκρατίας) και
  • υπάρχει πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου;;; κι αν ναι… συμφωνεί με την επιλογή της δημαρχίας και την νομική γνωμάτευση με την οποία συνοδεύτηκε η έγγραφη απάντηση στην Κουρίτα; Την διάβασε/την γνωρίζει;

 

ΥΓ: δεν έχεις πρόβλημα δημοσιότητας. Την έχεις όποτε θες κια την εκμεταλλεύεσαι μόνιμα. Με την αποκάλυψη έχεις πρόβλημα. Τις αποκαλύψεις. Τα στοιχεία. Το πραγματικό ρεπορτάζ. Γι’ αυτό προτιμάς την προσφυγή στη δημοσιότητα των άσχετων με τα θέματα, των αναλφάβητων και των βολικών. Αλλά …άλλο η βολική δημοσιότητα των νέων ή των επί 30 χρόνων φίλων κι άλλο η Ε τ Ο. Δέξου το. Αποδέξου το. Συνήθισέ το. Η Ε τ Ο θα υπάρχει και μετά την θητεία σου, όπως υπάρχει και μετά την θητεία Δημόπουλου. Τίμα καθυστερημένα όσα έταξες και πρόδωσες με το “καλημέρα”. Τώρα.

 

*η ανάρτηση σημαίας ανάποδα είναι διεθνές σήμα κινδύνου που έχει τις ρίζες του σε πρακτικές του ναυτικού (πχ πλοία που κινδυνεύουν ή αντιμετωπίζουν κάποιο ζωτικό πρόβλημα, όπως βλάβη που τα απειλεί ή επιδημία ή πειρατεία, κτλ).

 

 

Κιάφας