Εφτά -7- και το λουρί

...του φίλου

πόσο σημαντική είναι για κάποιον μια επιτυχία όταν την προσμετρά …μικρότερη?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Στις 18 Μαΐου 2021, ανακοινώθηκαν οι απονομές Γαλάζιων Σημαιών και έκτοτε στο Δήμο μας επέστρεψαν οκτώ -8- συνολικά, επτά -7- σε παραλίες του και μία -1- στην μαρίνα του Πλαταμώνα.

Η επιστροφή αυτή έγινε δεκτή με μεγάλη ανακούφιση από την διοίκηση του Δήμου και τον δήμαρχο προσωπικά, στον αγώνα του να αποδείξει και ικανότητες και την διαφορά του από τον προκάτοχό του, Κων. Δημόπουλο, που περισσότερες έχασε, παρα κέρδισε, στη διάρκεια της 5ετούς δημαρχίας του. Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου πλήρωσε τα έξοδα των υποψηφιοτήτων και -πολύ περισσότερο- μισό εκατομμύριο ευρώ (περίπου) για τους απαραίτητους ναυαγοσώστες, αλλά και πολλά άλλα έξοδα για να πληρούν οι επτά -7- παραλίες μας τα κριτήρια για την ανάρτηση των πολυπόθητων πιστοποιήσεων. Από τα όσα είναι γνωστά -μέχρι στιγμής- τα έξοδα που αφορούν τις Γαλάζιες Σημαίες ανέλαβε ο Δήμος, χωρίς καμία, μικρή ή μεγάλη, συμβολή επιχειρήσεων που ευεργετούνται από την παρουσία των “τροπαίων” αυτών στην περιοχή τους. Μία υποψηφιότητα για Γαλάζια Σημαία σε περιοχή του Δήμου μας πληρώθηκε από ιδιώτη που ύψωσε κι αυτός το γαλάζιο πιστοποιητικό, αυτή της Μαρίνας Savvi του Πλαταμώνα. Στην συνολική επιμέτρηση των Γαλάζιων Σημαιών ανά περιοχή, φυσικά και δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάλογα με το ποιος αιτήθηκε και κατάφερε να λάβει την πιστοποίηση, όπως βεβαιώνει η καταμέτρηση και στο Δήμο Κατερίνης ή στην Χαλκιδική και στην Ελλάδα ολόκληρη. Οι δε Γαλάζιες Σημαίες για τις μαρίνες και τα τουριστικά σκάφη δημοσιεύτηκαν στον ίδιο κατάλογο της ΕΕΠΦ που -πιθανώς- δεν κάναμε όλοι τον κόπο να διαβάσουμε, πέρα από την εγγραφή για τις ακτές… Για κάποιους το επείγον και σημαντικό ήταν τα επινίκια… έστω και τα λάθος επινίκια.

Λίγο μετά την ευχάριστη για την δημαρχία, τον Δήμο και τον δήμο ανακοίνωση, ο δήμαρχός μας κάνει δήλωση για το θέμα στον για 30 χρόνια φίλο του και κάνουν αμφότεροι λόγο για επτά -7- Γαλάζιες Σημαίες και άλλα διάφορα αναμενόμενα. Καμία κουβέντα για την όγδοη -8η- Γαλάζια Σημαία μας που “μας βγήκε” και σχετικά τζάμπα, αλλά είναι εξίσου σημαντική, αν όχι σημαντικότερη, αφού αφορά μαρίνα και οι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία μαρίνες στη χώρα μας είναι συνολικά 16, απ’ τις οποίες 4 στην Αττική και 3 στην Χαλκιδική.

Χρειάστηκαν πέντε -5- μέρες για να επανέλθει ο Δήμος και με δελτίο Τύπου -όχι δηλώσεις του δημάρχου- να ασχοληθεί μα την όγδοη -8η- Γαλάζια Σημαία μας, να την παρουσιάσει ως σημαντική, αλλά αποφεύγοντας να διορθώσει το λάθος και να ξεκαθαρίζει ότι τελικά οκτώ -8- σημεία του Δήμου μας διαθέτουν το γαλάζιο τουριστικό τρόπαιο. Ευτυχώς, πλαγίως επιβεβαίωσε ότι … το όγδοο -8ο- οφείλεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και έτσι έπαψαν και οι παρατηρήσεις πολλών καλοθελητών και θυμάτων της μόνιμης παραπληροφόρησης -συνειδητής ή λόγω ανικανότητας ή και των δύο- προς την Ε Τ Ο, ότι καταμετρά λάθος τις επιτυχίες μας. Γιατί ολωνών μας είναι και όλοι μαζί τις πληρώσαμε, εκτός απ’ τους φοροφυγάδες…

Ευτυχώς, ΟΛΑ αυτά, λίγοι τα αντελήφθησαν…

Στα συνολικά δεκατέσσερα -14- είναι και 2-3 views δικά μου.

Και σ’ ανώτερα, χαβαλέδες.-

ΥΓ: δίνετε λεφτά και λεφτά για την …προβολή μας. Αν ο όποιος ενδιαφερόμενος ψάξει στο Διαδίκτυο για τον τόπο μας, θα δει ότι διαθέτει επτά -7- Γαλάζιες Σημαίες και όχι οκτώ -8-, εκ των οποίων, η μία σε μαρίνα. Αλλά, δεν χάθηκε κι ο κόσμος… Ζήτω ο φτηνός βιομηχανικός τουρισμός, ως να εκλείψει.. κι ως τότε να ‘χετε να λέτε για τις προσπάθειες να έλξετε σημαντικότερους επισκέπτες. Σιγά τους σκαφάτους και την οικονομική τους επιφάνεια…

Χαλκιδική: 87+9=96