“Γάλακτος” και “Τοπόλιανης”

("φιλέτο")

πάρε κι εσύ ένα “φιλέτο”… μπορείς – το μενού της αποψινής τηλεσυνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μας

 

 

 

Νομότυπο ίσως,

 

Ολοκληρώνοντας το έργο της προηγούμενης δημαρχίας (Κων. Δημόπουλου), η δημαρχία Βαγ. Γερολιόλιου προχωρά σήμερα στη μίσθωση ενός παραλιακού “φιλέτου”, το γνωστό 356γ, με τις γνωστές νοικοκυρίσιες διαδικασίες που είναι ήδη σήμα κατατεθέν της σημερινής διοίκησης.

Η απόφαση “πέρασε” ήδη από το τοπικό συμβούλιο Λιτοχώρου, η περιοχή του “φιλέτου” συνεχίζει να προσδιορίζεται ως “Τοπόλιανη”, παραπέμποντας περισσότερο σε βουνό και ρέμα, παρά στην πραγματική θέση του “φιλέτου”: μέσα στο κύμα, κυριολεκτικά. Οι προσκλήσεις των συνεδριάσεων του τοπικού συμβουλίου τοιχοκολλούνται στο γραφείο του συμβουλίου, στη συνέχεια και οι αποφάσεις του, όπως ο σχετικός νόμος ορίζει. Όποιος ενδιαφέρεται -εκτός από την πανταχού απούσα αντιπολίτευση, υπάρχουν και οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες-, πρέπει να πάει στο γραφείο του συμβουλίου για να πληροφορηθεί ότι υπήρξε έγγραφο αίτημα ενδιαφερομένου, το οποίο έγινε δεκτό και οδεύει προς το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο -συνεχίζοντας να αποφασίζει δημοπρασία, μετά το ενδιαφέρον ενός και μόνο- θα αποφασίσει απόψε την μίσθωση του “φιλέτου” για 25 χρόνια και με την δυνατότητα ανανέωσης. Έτσι, ένα ακόμη κομμάτι φυσικής παραλίας θα μετατραπεί σε τμήμα της μη φυσικής παραλίας που κοσμεί ήδη τον Δήμο μας.

Η απόπειρα είχε γίνει για πρώτη φορά όταν ο Δημόπουλος αποχωρούσε και ένα από τα πρωτόφαντα που συνέβησαν τότε ήταν ότι -παρά την αποχώρηση συμπολιτευομένων και αντιπολιτευομένων δημοτικών συμβούλων, εις ένδειξη διαμαρτυρίας-, ο τότε επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ… ψήφισε υπέρ της μίσθωσης, γιατί “ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ της … ανάπτυξης”!!! Τελικά η απόφαση ακυρώθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο -αυξημένο- αριθμό ψήφων. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί απόψε, αφού η κυβερνησιμότητα είναι εξασφαλισμένη, πριν καν αναλάβει η σημερινή διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο ορκιστεί.

Στην αποψινή τηλεσυνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα των οφειλών της Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης για τις κατασκηνώσεις της Λεπτοκαρυάς και -όσο και να θέλουν οι αιρετοί μας να απεμπολήσουν τα συμφέροντά μας*-, η -από το 2008- νομική σύμβουλος του Δήμου μας θα είναι εκεί να τα υπερασπιστεί μία ακόμη φορά, μετά και την σχετική νομική της γνωμάτευση, με την οποία προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος συμπλήρωσης 20ετίας και παραγραφής των χρεών…

Απόψε επίσης λύεται και διαλύεται η ΔΗΚΕΔΟ και λύνονται και τα χέρια του -προέδρου της- Γιάννη Πούλιου, δημοτικού συμβούλου της παράταξης Δημόπουλου, οπότε και αναμένεται να προσχωρήσει επισήμως στους ανεξάρτητους και μαζί μ τον Δ. Φόλιο να γίνουν η “Τριάς της ΔΕ Δίου”, με πολιτικό γκουρού της τον αναπληρωτή που ήθελε να γίνει δήμαρχος. Την εισήγηση δεν θα κάνει καν ο κος Πούλιος, αλλά ο δήμαρχος ή η γγ του Δήμου και αναρωτιόμαστε σε τι συνέβαλε η μέθεξη ενός της αντιπολίτευσης στην διοίκηση Γερολιόλιου και η πλήρης ταύτισή του με την διοίκηση, όταν δεν συνέβη τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή των νόμων, των νόμων που γνωρίζει καλά ο πρώην -επί πενταετία- δήμαρχος Κων. Δημόπουλος…

  • Ο κανονισμός της ύδρευσης αλλάζει, όχι με εισήγηση Φαρμάκη, αλλά με εισήγηση αναπληρωτή
  • Ο Πλαταμώνας συνεχίζει να γίνεται …Ντουμπάϊ (υπάρχει εξαιρετική πιθανότητα να μετέχει στην συνεδρίαση και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου που καταγγέλλει και απειλεί έναν με δύο δημοτικούς συμβούλους/αντιδημάρχους τη βδομάδα, αλλά δεν παίρνουμε και όρκο)
  • Ο ΤΟΕΒ Λιτοχώρου αποκτά έκταση για να φτιάξει υδατοδεξαμενή
  • Το ΑΤΜ στο δημαρχείο μετακινείται στην πλατεία του Λιτοχώρου
  • Η ΔΕΑΔΟ θα εγκρίνει κάτι σχετικό με την δράση και την δραστηριότητά της και
  • Οι διοργανωτές των “Προμηθείων 2021” αιτούνται άδεια για την γνωστή πομπή τους στο Λιτόχωρο, χωρίς στην αίτησή τους να κάνουν την παραμικρή νύξη για μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας.

Αυτά και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα θα συζητηθούν απόψε στην τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, στην οποία μπορεί να προσέλθει και η αντιπολίτευση, αλλά και γι’ αυτό δεν παίρνουμε όρκο. Πήραν όρκο αυτοί, το φθινόπωρο του 2019 και για να ‘ναι ακόμα στη θέση τους, τον τηρούν απαρέγκλιτα. Χάριν της κυβερνησιμότητας και υπέρ των συμφερόντων ημών των δημοτών.

Στις 7μμ.
Στις οθόνες σας.

*

όπως δήλωσε στην προηγούμενη τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, προστατεύει αδιαλείπτως τα συμφέροντα του Δήμου και του δήμου μας, αλλά δεν παίρνει και όρκο ότι το αυτό πράττουν -αδιαλείπτως- και οι αιρετοί μας εκπρόσωποι.

 

 

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα Λιτοχώρου, Αγίου Νικολάου 15 και συγκεκριμένα στην αίθουσα της Κοινότητας στις 25 Μαΐου, ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00, ώστε να διεξαχθεί τακτική συνεδρίαση σύμφωνα με το άρθρο 88 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 89 του Ν. 4555/2018, με τα κάτωθι θέματα:

  1. Ενημέρωση μελών Κοινότητας από τον Πρόεδρο, για τρέχοντα θέματα του Δήμου και της Κοινότητας.
  2. Βεβαίωση αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης ή μη των αποθηκευτικών χώρων στο Χωριό των Ψαράδων της Κοινότητας Λιτοχώρου, για το έτος 2020.
  3. Εκμίσθωση ή μη δημοτικής έκτασης, για 25 έτη με δυνατότητα ανανέωσης, στη θέση «ΤΟΠΟΛΙΑΝΗ» Λιτοχώρου, για ίδρυση – ανέγερση και λειτουργία πολυτελούς κάμπινγκ, κατόπιν αιτήσεως του ΔΡΟΥΓΚΑ Αθανασίου του Γεωργίου, κατοίκου Ν. Παντελεήμονα Πιερίας.
  4. Γνωμοδότηση για παραχώρηση στάσης και διαγράμμισης στην οδό Αγ. Νικολάου 80, όπου λειτουργεί πλέον το Πρακτορείο του Κ.Τ.Ε.Λ. Πιερίας, κατόπιν αιτήσεως του ΚΟΥΚΙΩΤΗ Ιωάννη του Δημητρίου, κατοίκου Λιτοχώρου.
  5. Γνωμοδότηση για έγκριση τοποθέτησης μεταλλικής ράμπας, μπροστά από το Ζαχαροπλαστείο «ΛΕΜΟΝΑΣ» στην οδό Αγ. Νικολάου 44, για εξυπηρέτηση των πελατών, κατόπιν αιτήσεως του ΛΕΜΟΝΑ Γρηγορίου του Ιωάννου κατοίκου Λιτοχώρου.
  6. Γνωμοδότηση για την μετεγκατάσταση του Α.Τ.Μ. της «ALPHA BANK», από το προαύλιο του Δημαρχείου Δίου-Ολύμπου, στην Κεντρική Πλατεία Λιτοχώρου, κατόπιν αποστολής σχετικού αιτήματος του Δήμου, προς την ανωτέρω Τράπεζα.

 

Ο Πρόεδρος

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ

 

 

 

Τηλε- κι ο θεός βοηθός