Δεν είναι δικαιοδοσία και ευθύνη σας,

κα Μαυρίδου;;;

δεν είναι η οδική ασφάλειά μας, κύριο μέλημά σας?

 

 

 

 

 

 

 

S O S

 

 

 

Αυτός ο δρόμος δεν είναι στην δικαιοδοσία και ευθύνη σας, κα αντιπεριφερειάρχη;;;

Η οδική ασφάλεια δεν είναι κύριο μέλημά σας, όπως η ίδια διαβεβαιώνετε;

Έχει διαβαθμίσεις ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο αυτό το κύριο μέλημά σας για την οδική ασφάλεια;

Ακόμη κι αν έχει… δεν είναι ο Όλυμπος, το κυριότερο από τα κύρια μελήματά σας;

Θα περιμένει αυτός ο συγκεκριμένος δρόμος, περισσότερα κι απ’ τα χρόνια που θα περιμένει το Λιτόχωρο
να δει κανονικούς δρόμους;;; (για να μην πιάσουμε το θέμα της ασφάλτου μέσα σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή που είναι πολύ ψιλά γράμματα για όλη την Αυτοδιοίκηση…)

Ή μήπως δεν ξέρετε για το θέμα;

Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε.

Τουλάχιστον από τις 23.8.2021.

Και δεν απαντήσατε ποτέ, ούτε “ΟΧΙ”, ούτε “ΝΑΙ”.

Εμμένοντας στην απόφασή σας να μην απαντάτε ποτέ σε ερωτήσεις της Ε τ Ο.

Ποτέ.

Αλλά η συγκεκριμένη ευθύνη και άλλες πολλές, είναι όλες δικές σας.

Όπως η οδική ασφάλειά μας.-

 

 

Εσείς, κε δήμαρχε… έχετε κάποιο ενδιαφέρον για τον συγκεριμένο δρόμο;
Φανταστείτε… να μπει το εισιτήριο στον Όλυμπο οσονούπω
και ο κυριότερος δρόμος προς τον Όλυμπο να έχει αυτά τα χάλια…
Θα κονομήσετε.

 

Δελτίο Τύπου

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Π.Ε. Πιερίας και του Δήμου Δίου-Ολύμπου
για το έργο «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών του Λιτοχώρου»

Η Προγραμματική Σύμβαση που αφορά στο έργο «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δημοτικών οδών του Λιτοχώρου», συνολικού προϋπολογισμού 679.931,67 €, υπογράφηκε τη Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεισφέρει στον προϋπολογισμό το ποσό των 300.000 €, ενώ μετά τη δημοπράτηση του έργου, το υπόλοιπο ποσό καλύπτεται από ιδίους πόρους του Δήμου.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση επεμβάσεων συντήρησης και ασφαλτόστρωσης σε τμήματα της αστικής οδοποιίας του οικισμού του Λιτοχώρου, που έχουν υποστεί εκτεταμένες φθορές, είτε λόγω πολυετούς έλλειψης συντήρησης είτε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον οικισμό τους χειμερινούς μήνες. Οι εν λόγω εργασίες κρίνονται απαραίτητες και επιτακτικές καθώς αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων και επισκεπτών του Λιτοχώρου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου για την συνεχή και ουσιαστική στήριξή τους στα θέματα αναβάθμισης της εικόνας του Δήμου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.


Ελληνική Δημοκρατία
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας
Γραφείο Τύπου


Κατερίνη, 30.08.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Σε προτεραιότητα πάντα ο πολίτης και η ασφάλειά του

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:
«Κύριο μέλημά μας, είναι η ασφαλής διέλευση των πεζών στους δρόμους»

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η υλοποίηση έργων για την οριζόντια σήµανση των οδών με τη διαγράμμιση τμημάτων του οδοστρώματος, ώστε να αναδειχθούν εμφανώς οι διαβάσεις των πεζών.

Προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι «η ασφάλεια των πεζών κατά τη μετακίνησή τους ανάμεσα σε οχήματα όπως είναι άλλωστε το ζητούμενο στις σύγχρονες κοινωνίες που μεριμνούν για τους πολίτες τους. Η εικόνα των δρόμων μιας πόλης δείχνει τον καθημερινό πολιτισμό και το πρόσωπό της. Στους δρόμους αυτούς οι φρεσκοβαμμένες διαβάσεις πεζών βοηθούν τους τελευταίους να εντοπίσουν εύκολα το σημείο από το οποίο μπορούν να περάσουν από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη. Αντίστοιχα, για τα οχήματα οι έντονες άσπρες γραμμές βοηθούν τους οδηγούς να σταματήσουν στο σωστό σημείο για να επιτρέψουν τη διάβαση των πεζών», τονίζει με νόημα η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Στο πλαίσιο της ασφαλούς διέλευσης των πολιτών – πεζών και μαθητών στους δρόμους και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συνεχίστηκαν οι εργασίες διαγράμμισης των διαβάσεων πεζών στις επαρχιακές οδούς ευθύνης της ΠΕ Πιερίας, ως ακολούθως:

  • Στην 13η Επαρχιακή Οδό μέσα στους οικισμούς του Μοσχοχωρίου, της Κάτω Μηλιάς και των Φωτεινών.
  • Παράλληλα συνεχίζεται η διαγράμμιση των διαβάσεων για τους πεζούς και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στους οικισμούς της Γανόχωρας, του Τριλόφου και των Ρυακίων.

 

Κατερίνη, 30.08.2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε προτεραιότητα πάντα ο πολίτης και η οδική του ασφάλεια

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ενέργειες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για τη μετάβαση στην εποχή της εξοικονόμησης ενέργειας στο δίκτυο οδοφωτισμού των επαρχιακών οδών ευθύνης μας.»

 

Με την εγκατάσταση φωτιστικών LED θα μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος που αφορά τον οδοφωτισμό, στον προϋπολογισμό της ΠΚΜ/ΠΕ Πιερίας και ταυτόχρονα θα βελτιωθεί σημαντικά η ποιότητα φωτισμού στους δρόμους, προσδίδοντας αυξημένο αίσθημα ασφάλειας των οδηγών ενώ συμβάλλουμε στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ΠΕ Πιερίας.

Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να προωθούμε και να υιοθετούμε ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενέργειες φιλικές προς το περιβάλλον. Έτσι, μέσω του έργου με τίτλο «Συντήρηση ηλεκτροφωτισμού – φωτοσήμανσης στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ ΠΙΕΡΙΑΣ», σκοπεύουμε στην μεγαλύτερη ασφάλεια των χρηστών της 4ης Επαρχιακής Οδού που οδηγεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, η οποία καταγράφει μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, τονίζει με έμφαση η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.