Αν κάνατε κάτι, γιατί δεν το είπατε;

κι αφού το εξαγγείλατε γιατί δεν κάνατε κάτι;

η “Προοπτική” πάει το θέμα του Πεδίου Βολής Λιτοχώρου ένα βήμα παρακάτω και ζητάει εξηγήσεις από τον δήμαρχο και βοήθεια από τους βουλευτές του νομού

 

 

Στο θέμα για το Πεδίο Βολής Λιτοχώρου που προέκυψε στα επινίκια της δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, επανέρχεται με δελτίο Τύπου της η παράταξη “Προοπτική για το Δημο-τη” και ο επικεφαλής της Πέτρος Κιάφας.

Η “Προοπτική” επαναφέρει το ερώτημα αν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, έθεσε θέμα απομάκρυνσης του Πεδίου στις μέχρι τώρα επαφές του με στελέχη και αρμόδιους της κυβέρνησης, αν το έπραξε γιατί δεν ενημέρωσε ποτέ, ενώ η απομάκρυνση του Πεδίου Βολής ήταν και προεκλογική του εξαγγελία. Ζητάει επίσης για το θέμα να τοποθετηθούν οι βουλευτές του νομού, αλλά και να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια για απομάκρυνση του ασύμβατου με την προστασία οτου Ολύμπου Πεδίου Βολής Λιτοχώρου.

 

 

 

                                                                                     Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021

 

 Δελτίο Τύπου

 

Την 21η Σεπτεμβρίου 2021 δημοσιεύτηκε το προεδρικό διάταγμα με το οποίο ο Όλυμπος, επιτέλους, χαρακτηρίστηκε εθνικό πάρκο. Μια εξέλιξη που η τοπική κοινωνία την επιζητούσε από το 1985 όταν η Διεύθυνση Δασών Πιερίας είχε προτείνει σχέδιο για Προεδρικό Διάταγμα που αφορούσε την ανακήρυξη του βουνού σε Εθνικό Πάρκο. Με τον τρόπο αυτό διαφυλάσσεται το φυσικό κάλλος, προστατεύεται η χλωρίδα και η πανίδα, επιτρέπεται η αξιοποίηση του ως το σημείο που δεν απειλούνται τα παραπάνω και προβάλλεται διεθνώς ως χώρος που προστατεύεται από την ανθρώπινη απληστία.

Η χαρά μας όμως δεν πρέπει να μας παρασύρει σε πανηγυρισμούς που μετά από μικρό χρονικό διάστημα θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν αντίκρυσμα.

Η σημερινή διοίκηση στο κεφάλαιο “περιβάλλον” ως έβδομη κατά σειρά προεκλογική εξαγγελία προέβαλε την απομάκρυνση του πεδίου βολής στο Λιτόχωρο.

Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Όλυμπο δημοσιεύτηκε και αναφέρει ρητά ότι το πεδίο βολής παραμένει.

Όσο προετοιμαζόταν το Π.Δ ο δήμαρχος στις συχνές επαφές του με υφυπουργούς, υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του πεδίου; Αν δεν το έκανε αποδεικνύεται παντελώς ανακόλουθος των προεκλογικών υποσχέσεων του. Αν το έπραξε όφειλε, πριν καν δημοσιευτεί το Π.Δ, να ενημερώσει το ΔΣ και τους πολίτες του δήμου Δίου Ολύμπου για τις συναντήσεις του και τις απαντήσεις που έλαβε. Ποτέ, ωστόσο, δεν προχώρησε σε καμία ενημέρωση ούτε προς το Δ.Σ.

Αντίθετα τη μόνη αντίδραση του δήμου μας στην παραμονή του πεδίου βολής αποτελεί το ομόφωνο καταδικαστικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου στις 30-9-2021 που και αυτό έγινε μετά την υπενθύμιση από τον κ. Κιάφα στον δήμαρχο της προεκλογικής του υπόσχεσης.( Αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας καθώς κάποιες ηλεκτρονικές εφημερίδες του τόπου μας επιμένουν να επιδεικνύουν επιλεκτική μνήμη).

Ποια είναι αλήθεια η θέση των βουλευτών του νομού μας;

Μήπως ήρθε η ώρα με πρωτεργάτες όλους τους βουλευτές ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στην παραμονή του πεδίου βολής; Να αναγκάσουμε την κεντρική εξουσία να αφουγκραστεί τις επιθυμίες και ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;

 

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη

 

 

Με υπενθύμιση Κιάφα, ψήφισμα για το πεδίο βολής