Το Θέμα -που καπνίζει-

και η σημερινή διαμαρτυρία

στις 7.30μμ στον κόμβο της παλιάς εθνικής, στο “Maxim” – το “I Can’t Breathe” της νότιας/τουριστικής Πιερίας

Η συνάντηση του βουλευτή Λάρισας της ΝΔ κου Κέλλα, με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κο Αμυρά, για το θέμα, δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Η Ερώτηση της βουλεύτριας Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ κας Σκούφα προς τα αρμόδια Υπουργεία, δεν απαντήθηκε ακόμα και μάλλον θα απαντηθεί τον Σεπτέμβριο (στην καλύτερη περίπτωση).

Περιφέρεια/Αντιπεριφέρεια, Δήμος Δίου-Ολύμπου και Κοινότητα Πλαταμώνα “κάνουν την πάπια” και φημολογείται ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος της δεύτερης έκανε κάποιους ελέγχους, αλλά μόνο ως φήμη υπάρχει αυτό. Ο ως πρόσφατα πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και σήμερα σε αργία, αυτός που διαφήμιζε ότι καταγγέλλει ό,τι πρέπει να καταγγελθεί, δεν φαίνεται να έκανε κάποια καταγγελία για το θέμα. Ούτε ο τοπικός σύμβουλος που τον αντικατέστησε, ούτε και η σύμβουλος που αντικατέστησε τον αντικαταστάτη, όταν αυτός παραιτήθηκε μια βδομάδα μετά. Ο δε δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, διαβεβαίωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι όλα έγιναν νόμιμα και η μόνη πια αρμοδιότητα του Δήμου για το θέμα είναι η έγκριση της δημιουργίας εισόδου-εξόδου για το εργοτάξιο της επιχείρησης που δημιουργεί το θέμα.

Οι υπόλοιποι τρεις κοινοβουλευτικοί της Πιερίας, μπορεί να εκδίδουν ευχαριστήρια προς τους υπουργούς και την κυβέρνηση όταν αποσπάσουν μια υπόσχεση, όταν αποφασιστεί κάτι και όταν τελικά αυτό υλοποιηθεί, αλλά για το θέμα κι αυτοί “κάνουν την πάπια”. Ενώ και για αυτούς ο τουρισμός μας, η ανάπτυξή μας και το περιβάλλον και η υγεία μας είναι ιερές υποχρεώσεις.

Η ενυπόγραφη καταγγελία δεκάδων κατοίκων και παραθεριστών κι αυτή δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, αν και το θέμα προβάλλεται μόνιμα από τα λαρισαϊκά Μέσα και αγνοείται συστηματικά από τα πιερικά.

Για να μην γελιόμαστε και πελαγοδρομούμε, το καμίνι του πρώην αντιδημάρχου Δημήτρη Γουλάρα και η προβληματική δράση του, ήρθαν να αποδείξουν ότι ο νόμος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Περιβάλλον κατάργησε κάθε ουσιαστικό έλεγχο και διαβούλευση για την αδειοδότηση της όποιας επιχειρηματικής δραστηριότητας με πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Όσοι περιμένουν από τον κο Κέλλα, τον κο Αμυρά, τον κο Τζιτζικώστα, την κα Μαυρίδου, τον κο Γερολιόλιο, τους Μάνη, Μπαρλιάκο και Χιονίδη να ασχοληθούν με το θέμα κι ν λύσουν το πρόβλημα, καλό είναι να διαθέτουν υπομονή αρκετή, τόση που αναλογεί στο να περιμένει κανείς από ένα καμίνι να μην καπνίζει… Σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης, ο Δήμος μας και ο δήμαρχός μας έφτασαν να “πνίξουν” πέντε διαβουλεύσεις για εγκατάσταση πτηνοτροφείων, υδροβόρων και επιβαρυντικών του αέρα μας και του Περιβάλλοντος… οπότε υπολογίστε τι έχουν πρόθεση να πράξουν για το καμίνι.

Αλλά οι συνάνθρωποί μας που διαμαρτύρονται μόνιμα -εδώ και πολύ καιρό και στην καρδιά του καλοκαιριού- για το θέμα και το πρόβλημα, δεν έχουν άλλη διέξοδο από την διαμαρτυρία. Και ενώ ο Αύγουστος καλεί και επιβάλλει άλλες δραστηριότητες και πλήρη ραστώνη, αυτοί συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες και μια τέτοια διοργανώνουν σήμερα στις 7.30μμ, στον κόμβο της παλιάς εθνικής οδού προς Παλιό Παντελεήμονα, στο ξενοδοχείο “Maxim”. Αν μάλιστα προσέλθει και ο δήμαρχος… τα πιερικά Μέσα θα κάνουν ως και ζωντανές συνδέσεις. Και μ’ αυτόν τον θριαμβευτικό τρόπο θα ανακαλύψουν κι αυτά… Το Θέμα.

 

Το καμίνι του Γουλάρα

 

 

 

Τι θα κάνετε με το καμίνι;;;