Κατέθεσε αναφορά σε εισαγγελέα

και την έστειλε και στον υπουργό

πλήρης και επίσημη η αλλαγή στάσης ΄του δημάρχου μας έναντι του καμινιού, όπως και στα πτηνοτροφεία – Κιάφας: το ένα θέλει να γίνει …τρία

 

 

 

 

Επισημοποιώντας -στον ανώτατο βαθμό- την αλλαγή στάσης στο θέμα που πνίγει την νότια Πιερία και έχει ξεσηκώσει κατοίκους και επισκέπτες της, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, κατέθεσε -σήμερα το μεσημέρι- αναφορά για τα προβλήματα που δημιουργεί το γνωστό καμίνι του Παντελεήμονα, σε εισαγγελέα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης, ζητώντας την άμεση παύση μιας δραστηριότητας που ως πριν λίγες μέρες χαρακτήριζε μόνο “νόμιμη”…

 

Η αλλαγή στάσης του δημάρχου διαφάνηκε και από την τοποθέτησή του στην προχθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των “θυμάτων” του καμινιού και σήμερα πήρε “σάρκα και οστά”. Συνοδευόμενος από την ΓΓ του Δήμου και πρώην προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Πιερίας, Ελένη Τσιφοδήμου, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία για τα προβλήματα που δημιουργεί το καρβουνοκάμινο του πρώην αντιδημάρχου Δίου-Ολύμπου, Δημήτρη Γουλάρα. Στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται και έγγραφα υπηρεσιών και ενυπόγραφες καταγγελίες, ενώ ο φάκελος που κατέθεσε ο δήμαρχος στην Εισαγγελία, λίγο αργότερα, κοινοποιήθηκε και στον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά. Με την αναφορά του, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος ζητάει από την Εισαγγελία να παρέμβει και να επιβάλλει την προσωρινή -έστω- παύση λειτουργίας του καρβουνοκάμινου που καταγράφεται από την αρχή της λειτουργίας του να πνίγει όσους βρεθούν στην περιοχή μεταξύ Παντελεήμονα και Πλαταμώνα, με τις καταγγελίες να αφορούν ακόμη και την περιοχή των Νέων Πόρων.

 

 

Χθες, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης, Πέτρος Κιάφας, ενημερώθηκε από τον δασάρχη Πιερίας για το θέμα και σε δηλώσεις του στην Ε τ Ο επεσήμανε ότι -ως εκείνη την στιγμή- και ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και καμία άλλη υπηρεσία δεν είχε αποτανθεί στην Διεύθυνση Δασών για να ζητήσει στοιχεία για την υπόθεση ή να μεταφέρει παράπονα και καταγγελίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο κος Κιάφας από τον δασάρχη Πιερίας, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και πρώην αιρετός κινείται προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση και προτίθεται, πριν καν λήξει η περίοδος λειτουργίας που έχει ήδη εξασφαλίσει και λήγει τον Φεβρουάριο του 2023, να ζητήσει την έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας δύο ακόμη καμινιών, στην ίδια περιοχή.

 

Σε post του στο Fb, ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου αναφέρεται και στο νομοθετικό πλαίσιο που έδωσε την δυνατότητα και σε αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα να εκκινήσει χωρίς ουσιαστική -ή και μια ελάχιστη- διαβούλευση και ενημερώνει ότι ζήτησε αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, από τον αρμόδιο υπουργό κο Αμυρά.

 

 

 

 

Το καμίνι του Γουλάρα

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Βαγγέλη Γερολιόλιο αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης για τη λειτουργία του καμινιού στον Πλαταμώνα-Νέο Παντελεήμονα


Ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Βαγγέλης Γερολιόλιος, συνοδευόμενος από την Γενική Γραμματέα του Δήμου Ελένη Τσιφοδήμου, κατέθεσαν σήμερα στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης αναφορά με όλο τον φάκελο σχετικά με τη λειτουργία του καμινιού στον Πλαταμώνα-Νέο Παντελεήμονα.
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου ζητά την αναστολή λειτουργίας της εν λόγω δραστηριότητας. Σημειώνεται ότι η όχληση είναι μεγάλη και ο καπνός και η προκληθείσα δυσοσμία έχουν δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων στους κατοίκους, στους επισκέπτες της περιοχής και τους επαγγελματίες του τουρισμού.
Ο φάκελος κοινοποιήθηκε παράλληλα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας από την Πολιτεία να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, για τον επαναπροσδιορισμό των παραμέτρων αδειοδότησης αντίστοιχων επαγγελματικών δραστηριοτήτων.