Ο Δήμος καλεί για συμμετοχή σε φεστιβάλ

που θα γίνει σε 12 μέρες!!!

…. κι ακόμα καλεί και δεν έχει αποκτήσει … ούτε αφίσα

 

 

 

Ο επικοινωνιακός πληθωρισμός της δημαρχίας Γερολιόλιου συνεχίζεται αυξανόμενος, σε δύο επίπεδα:

  • της προβολής υποψηφίων που συμφωνούν από τώρα να είναι μέλη του επόμενου συνδυασμού της ΣΥΝθεσης, άσχετα με το τι θα συμβεί ως ένα χρόνο μετά (οπότε και οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές) και
  • της υπερπροβολής διάφορων εκδηλώσεων (ευκαιριακά πανηγυράκια), κυρίως …. “πολιτιστικών”, χωρίς ουσιαστικά οφέλη για τον Δήμο και -κυρίως- τον δήμο και ελάχιστων θετικών εξελίξεων (όπως η απόκτηση δύο αυτοκινήτων, όταν τα ήδη υπάρχοντα είναι … ”για φυλακή”).

Η μονόπλευρη αυτή επικοινωνιακή πλημμυρίδα φυσικά και αφορά μόνο ανεξέλεγκτη “ενημέρωση”, με πηγή την δημαρχία και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα σε διάφορα Μέσα-λιβανιστήρια, ενώ ο κύριος υπεύθυνος όλων αυτών των επιλογών αποφεύγει να μπει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση για τα πραγματικά σημαντικά θέματα ΚΑΙ προβλήματα.

Πρόταση της Ε τ Ο:
η δημαρχία να συνεχίσει τις προσπάθειες καθιέρωσης Γαστρονομικού Φεστιβάλ Ολύμπου και -αν υπάρξει 2ο και 3ο-, να στεγαστεί σε χώρο στο ΒΙΟΠΑ Λιτοχώρου, σε συνεργασία με την εταιρία που έχει ήδη δεσμεύσει την έκταση για εγκατάσταση τεράστιου πάρκου φωτοβολταϊκών, θέμα για το οποίο ο Βαγγέλης Γερολιόλιος δεν ενημέρωσε το παραμικρό σε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας και για 68 μέρες (και τέσσερις μέρες μετά την αποκάλυψη της Ε τ Ο δεν τόλμησε ακόμα να πει κουβέντα…). Καλό θα ήταν βέβαια, τέσσερις μέρες πριν οποιοδήποτε γεγονός να υπάρχει ενημέρωση και διαφήμιση που και πως θα γίνει αυτό … ε και να έχει και μια αφίσα -για την διαφήμιση-. Αλλά, οι αφίσες αφορούν εκδηλώσεις που απευθύνονται σε επισκέπτες -κυρίως- και η συγκεκριμένη αφορά, εμφανώς, εμάς τους ιθαγενείς.

Αν ΔΕΝ εμφανιστούν επαγγελματίες και σεφ… κάντε το με νοικοκυρές… όπως “Κυριακή στο χωριό”. Κάμερες έχετε…


Ε και μην ξεχάσετε, μετά το Φεστιβάλ,  να συλλέξετε τα σκουπίδια του, με τρόπο που να κάνετε και αποτελεσματική ανακύκλωση.

 

 

 

Δήμος Δίου-Ολύμπου:
Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής στο 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ολύμπου (17-18 Σεπτεμβρίου 2022) 
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου διοργανώνει το 1ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Ολύμπου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022 σε Δίον, Λιτόχωρο και Πλαταμώνα.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της παρολύμπιας περιοχής. Παραγωγοί και επαγγελματίες της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από δράσεις, μπροστά στους επισκέπτες, να αναδείξουν τις τοπικές γεύσεις, τα έθιμα και τις παραδοσιακές συνταγές του τόπου, καθώς και καινοτόμα προϊόντα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εθελοντικής συμμετοχής, προς:
  • Μάγειρες, που δραστηριοποιούνται σε επιχείρηση εστίασης εντός των ορίων του Δήμου,
  • Εθελόντριες κυρίες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, για την παρουσίαση τοπικών συνταγών,
  • Διαιτολόγους, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου,
  • Τοπικούς Οινοπαραγωγούς,
  • Παραγωγούς τοπικών προϊόντων,για την αξιοποίηση των προϊόντων τους.

Οι δράσεις θα συμπεριλαμβάνουν επίσης επιδείξεις μαγειρικής και οινογευσίες, σεμινάριο μαγειρικής για παιδιά (Junior Master Cook), βιωματική γνωριμία με τοπικά προϊόντα και ανάδειξη τοπικών συνταγών και γεύσεων.

Από την πλευρά τους οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και να περιηγηθούν στην ύπαιθρο μέσα από δραστηριότητες που συνδέουν το παρελθόν και το παρόν με το μέλλον της τοπικής γαστρονομίας, στη γη «Ολύμπιων θεών».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ή να λάβουν περισσότερες λεπτομέρειες επικοινωνώντας με τις κυρίες Έφη Χατζηχηδίρογλου (τηλ.: 6972006316) ή Γιόλντα Ντρούγκα (τηλ.: 6985746669), ή μέσω email στο tourism@dion-olympos.gr.

Δήμος Δίου-Ολύμπου
Αγίου Νικολάου 15
60200 Λιτόχωρο
Τηλ.: 2352350100
Fax: 2352350128
Ιστοσελίδα | Facebook
Instagram | Twitter