Δημαρχιακό “άδειασμα” Φαρμάκη

με δήλωση στην Ε τ Ο

για τα όσα αφορούν τα 13.500 στρέμματα, συμφωνεί με Κουρίτα και Παπαθανασίου – ΔΕΝ υιοθετεί τα περί “κάποιων που λένε ψέματα στον κόσμο” του Στέργιου…

 

 

 

 

Συμφώνησε με την Κουρίτα που είχε ήδη συμφωνήσει με τον Μακροβιότερο για την ανάγκη συνολικής νομοθετικής ρύθμισης που θα διασφαλίζει και τα συμφέροντα του Δήμου μας και ταυτόχρονα και των ιδιωτών με ιδιοκτησίες μέσα στα 13.500 στρέμματά μας.

Πριν την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, ο Γιώργος Παπαθανασίου είχε προτείνει στους ενδιαφερόμενους ιδιώτες να καταθέσουν οπωσδήποτε τις ανάλογες ενστάσεις στο Κτηματολόγιο, ως τις 30 Σεπτεμβρίου που θα έχουν το δικαίωμα και πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Και στον Δήμο και τους άλλους αιρετούς να επιδιώξουν συνολική νομοθετική ρύθμιση, δηλαδή παρέμβαση της κυβέρνησης που θα διευκολύνει και την διαδικασία, η οποία ήδη περιλαμβάνει 1853 ενστάσεις που κατέθεσε στο Κτηματολόγιο ο Δήμος Δίου-Ολύμπου. Την διέξοδο της νομοθετικής ρύθμισης πρότεινε χθες και η Κατερίνα Κουρίτα, ενώ ο δήμαρχός μας προέταξε τις ατομικές ενστάσεις και η νομοθετική ρύθμιση να επιδιωχθεί αργότερα, αν χρειάζεται και σίγουρα αφού προηγουμένως προκύψει η συνολική εικόνα των ενστάσεων.

Ο Βαγγέλης Γερολιόλιος απέφυγε χθες να πάρει θέση σε όσα δήλωσε για το θέμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο εταίρος του στην διοίκηση του Δήμου, Στέργιος Φαρμάκης, για “ κάποιους που είναι στην πολιτική σύνταξη, είτε είναι συνταξιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι που ενεπλάκησαν παλιά και τώρα κάνουν και αναρτήσεις, λένε ψέματα στον κόσμο και μάλιστα κατηγορούν παλιότερες διοικήσεις και την δικιά μας τώρα…”. Με διευκρίνισή του σήμερα στην Ε τ Ο, ξεκαθάρισε ότι δεν συμφωνεί με την κριτική Φαρμάκη, την οποία θεωρεί προσωπική άποψή του και -σε καμία περίπτωση- θέση της διοίκησης. Σε ότι αφορά το θέμα των 13.500 στρεμμάτων, ο δήμαρχος θα τοποθετηθεί τις επόμενες μέρες δημόσια, προκειμένου να ενημερώσει και τους δημότες με τον επισημότερο τρόπο. Αυτό -την επικοινωνιακή αντεπίθεση- πρότεινε χθες και ο Φαρμάκης.

Οπότε, το μόνο που απομένει είναι να ονοματίσει κάποιος, αυτούς τους “κάποιους”…