Άρχισε η συνεδρίαση

του Δημοτικού Συμβουλίου μας

η σημερινή διπλή – δείτε την και online με streaming -που λένε-

 

 

 

Πάλι δεν ήρθατε και μακάρι να παρακολουθείτε την συνεδρίαση του οργάνου διοίκησής μας από τον καναπέ σας και μέσω της ζωντανής αναμετάδοσης.

Σε λίγο θα έχουμε και τους υπότιτλους της Ε τ Ο για να καταλαβαίνετε καλύτερα τι βλέπετε.

 

υ π ό τ ι τ λ ο ι

 

Η συνεδρίαση, η πρώτη, η ειδική για την έγκριση του προϋπολογισμού άρχισε με πολλούς απόντες και απόντα και τον ίδιο τον δήμαρχο που επέστρεφε από την Αθήνα και την συνάντησή με τον υφυπουργό Εσωτερικών. Ως να ολοκληρωθεί η ειδική συνεδρίαση προσήλθε ο δήμαρχος και κάποιοι από τους αρχικά απόντες.

Στην έναρξη της επόμενης, δεύτερης συνεδρίασης, οι απόντες είχαν μειωθεί και ήταν τελικά οι: Κουριάτης, Δημόπουλος, Κιάφας, Νούλα και Δημητριάδης. Απουσίες που προκάλεσαν σχόλιο -προ ημερησίας- της Κατερίνας Κουρίτα ακριβώς το θέμα των μόνιμων απουσιών “που προσβάλλουν και το σώμα και τους ψηφοφόρους”… Η συζήτηση των άλλων θεμάτων ολοκληρώθηκαν σχετικά σύντομα και ήδη το σώμα συζητά το ένα από τα δύο σημαντικότερα της σημερινής συνεδρίασης, το 6ο κατά σειρά θέμα που αφορά την “Λήψη απόφασης για έγκριση ή μη εισόδου-εξόδου οχημάτων για την εγκατάσταση «Επιχείρηση παραγωγής ξυλοκάρβουνου».”, δηλαδή του γνωστού πια καμινιού στον Πλαταμώνα. Αναμένεται νομική μάχη μεταξύ των νομικών του Δήμου και του ενδιαφερόμενου/πρώην αντιδημάρχου Δ. Γουλάρα που θα ολοκληρωθεί με ενδελεχή προβληματισμό των δημοτικών συμβύλων. Δηλαδή, έντονη αντιπαράθεση…

Δεν κράτησε και λίγο η αντιπαράθεση, αλλά εξαιρετικά πολύ για θέμα έγκρισης εισόδου-εξόδου οχημάτων και τελικά το Δημοτικό Συμβούλιό μας πήρε απόφαση σχεδόν ομόφωνη -μόνη αντίθετη ψήφος αυτή του Γρεβενίτη- και απορριπτική για την άδεια εξόδου-εισόδου, αποφασίζοντας -στην ουσία- ότι το καμίνι του Γουλάρα … μυρίει, καπνίζει και πιθανώς μολύνει, αλλά σίγουρα αντιστρατεύτεαι την γενική ανάπτυξις και την τουριστική ιδίως. Οι δε όλοι αυτοί της συνδιοίκησης “έπεσαν με τα μούτρα” να παύσουν την λειτουργία της ενοχλητικής επιχείρησης που μήνες πριν η διοίκηση υδροδότησε με δόξα και τιμή. Οι λεπτομέρειες σε ξεχωριστό θέμα με βίντεο που θα είναι σίγουρα “όλα τα λεφτά”.

 

 

 

Δύο συνεδριάσεις, 10 θέματα