Η πρώτη συνεδρίαση του 2023

του Δημοτικού Συμβουλίου (μας)

Τετάρτη 18.1.2023, στις 6μμ

 

 

 

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας για το 2023 θα ασχοληθεί με έξι -6- θέματα του Δήμου μας που -παραδοσιακά- είναι και γούρικος αριθμός (τόσους είχε εκλέξει η “Ολύμπια Συμμαχία ΙΙ” και θα πραγματοποιηθεί 6 η ώρα απόγευμα της 18ης Ιανουαρίου 2023 (3Χ6=18). Τυχαίο;;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ…

Πριν την επίσημη έναρξη της συνεδρίασης και προκειμένου να τηρηθούν οι παραδόσεις και η επιδίωξη συναινετικού κλίματος και να γλυτώσει κι η διοίκηση καμιά σημαντική γκρίνια, θα κοπεί η πίτα η πρωτοχρονιάτικη για τη νέα χρονιά. Δεν είναι γνωστό αν θα κοπούν κομμάτια για όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ή μόνο για τα παρόντα, αλλά το φλουρί θα “πέσει” στον Καραλή γιατί είναι γεννημένος 8.12.1990, οπότε τον ευλογεί ο αριθμός έξι -6- που λέγαμε πριν (8+1+2+1+9+9=30 διά 5=6).

Στις 06.36μμ θα διαβαστεί από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Βαγγέλη Γρεβενίτη από την -σχεδόν ανύπαρκτη πια- “Ολύμπια Συμμαχία ΙΙ”. “Σχεδόν” γιατί το μόνο που έμεινε να αποδεκνύει την ύπαρξή της είναι η τελευταία της σύμβουλος, Μαρία Τσιμήτρη…

Απ’ τα σημαντικά θέματα της συνεδρίασης είναι αυτό της “Πιερικής Αναπτυξιακής”, πρώτο στη σειρά από τα έξι -6- συνολικά και στον αντίποδα του έκτου (πάλι το 6… τυχαίο;;; δε νομίζω) και του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου του τοπικού ΕΣΠΑ (2023-2027), από αιρετές διοικήσεις στον τελευταίο χρόνο της θητείας τους. Όπως σημειώνει η ίδια η “Πιερική Αναπτυξιακή” στην εισήγησή της, “συνεχίζει να επιταχύνει την περιφερειακή ανάπτυξη” για 31 χρόνια τώρα… δηλαδή για 5Χ6+1=31 (πάλι το 6…)

Εξίσου σημαντικό το θέμα της ανανέωσης της ενοικίασης του δημοτικού “Ερατώ” για δέκα ακόμα χρόνια, αλλά και η έκφραση γνώμης για τις αντικειμενικές αξίες, όπως μας ζητήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο. Σύμφωνα με τον πέμπτο -5ο- λόγο που επικαλείται ο δήμαρχος στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο για να δικαιολογήσει την μείωση των τιμών σε όλες τις ζώνες κατά 20% είναι “οι υψηλές τιμές που παρατηρούνται στην περιοχή μας σε σύγκριση με άλλες περιοχές ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος”, συμπέρασμα που δεν συνοδεύεται -και δεν αποδεικνύεται- από κανένα στοιχείο για τις αντικειμενικές αξίες άλλων περιοχών (ιδιαίτερου τουριστικού ενδιαφέροντος). Το συγκεκριμένο είναι το 4ο θέμα της συνεδρίασης και το 4 δεν έχει και πολλές σχέσεις με το 6, πέρα από το ότι είναι και τα δύο ζυγοί αριθμοί και πολλαπλάσια του 2, οπότε ως μη σχετικό με το γούρικο 6, τυχαία δεν συνοδεύεται ΚΑΙ από αποδείξεις;;; Δε νομίζω.

Τετάρτη θα είναι η 18η Ιανουαρίου 2023 κι αν κάτι καλύτερο δεν έχετε να κάνετε, καιρός να ασχοληθείτε και λίγο (λίγο) με τα κοινά (μας). Υπάρχει πάντα και η δυνατότητα παρακολούθησης απ’ το Διαδίκτυο.

 

 

Πρόσκληση 1η 18-01-2023 signed