Ο σταθμός-παγίδα και ντροπή

παγκοσμίου εμβέλειας

αφού παγκοσμίου εμβέλειας είναι και το γνωστό …brand name – ο σιδηροδρομικός σταθμός Λιτοχώρου δεν ρημάζει απλώς, είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, ενώ η ανάπτυξις έρχεται μισό αιώνα τώρα

 

 

 

 

Όταν σουρουπώνει, το τούνελ της υπόγειας διάβασης στο νέο(;;;) σιδηροδρομικό σταθμό Λιτοχώρου μετατρέπεται σε παγίδα για όσους άτυχους και απρόσεχτους το χρησιμοποιήσουν. Η υγρασία στο εσωτερικό του και η … “ειδική” επένδυσή του το μετατρέπουν σε ευκαιρία για μικρότερα ή σοβαρότερα ατυχήματα. Ευτυχώς, λειτουργεί -όσο λειτουργεί- ο φωτισμός, στα σημεία που λειτουργεί. Κι ευτυχώς υπάρχει η κουπαστή από υδραυλικό σωλήνα, ως μόνα βοηθήματα των άτυχων.

Ο σταθμός καταρρέει και σε ότι αφορά την υπόγεια διάβαση και την υποδομή στις αποβάθρες. Με ταχύ ρυθμό. Τόσο ταχύ που ξεπερνά κατά πολύ την ταχύτητα με την οποία ΟΛΟΙ αυτοί οι αρμόδιοι και οι αναρμόδιοι δημοσιεύουν απόψεις και βίντεο για τον Όλυμπο, το διεθνούς εμβέλειας brand name, τον αυξανόμενο και σωτήριο τουρισμό μας και την ανάπτυξη που έρχεται οσονούπω και απ’ την δεκαετία του ’70 ακόμα.

Τα ρεπορτάζ της Ε τ Ο, η ερώτηση Σκούφα και η απάντηση του αρμόδιου υπουργού κου Καραμανλή, είναι γνωστά. Και η πρόθεση του υπουργού να αποκτήσει ο σταθμός, ράμπα για τους με προβλήματα κίνησης, κάθε ηλικίας. Για να μην λυθεί κανένα πρόβλημα (που θα έλυναν τα ασανσέρ που διαθέτουν όλοι οι σταθμοί του τραίνου, σε όλη την Ελλάδα), αλλά για να μην δικαιώσουμε ερώτηση της αντιπολίτευσης και να πετάξουμε λεφτά, χωρίς το πρόβλημα να λύσουμε.

ΕΥΤΥΧΩΣ, η ξεφτίλα του σιδηροδρομικού σταθμού μας θα ληφθεί σίγουρα υπ’ όψιν στις μελλοντικές πράξεις της διοίκησης του Δήμου μας, στην αναπτυξιακή μελέτη του Επιμελητηρίου μας, στην φροντίδα των συνδικαλιστών του τουρισμού μας, στην ενασχόληση των ήδη βουλευτών με τα προβλήματά μας ΚΑΙ την προεκλογική δράση των υποψηφίων βουλευτών μας.

Ντρέπεστε καθόλου;

ΥΓ: αν δεν τύχαινε να βρεθεί συνεπιβάτης, την ίδια ώρα στο σταθμό… πως η κυρία στα δεξιά θα κατέβαινε μια υποφωτισμένη σκάλα που γλιστράει, πως θα διέσχιζε έναν επίσης ολισθηρό διάδρομο και πως θα ανέβαινε μια ίδια ολισθηρή σκάλα, χωρίς καμία βοήθεια και χωρίς ασανσέρ;;;; Βλέποντας τα βίντεό σας και ακούγοντας τις επί μισό αιώνα δηλώσεις σας;;;

Ντρέπεστε καθόλου;;;

Ούτε ράμπα, ούτε ασανσέρ…

 

 

 

Χάθηκε ντροπή μεγάλη αξίας