Πλήρης η δικαίωση της Ε τ Ο: διαγραφή Τσιουπλή

δειλή και πολύ καθυστερημένη η αντίδραση Γερολιόλιου

καμία αναφορά: στο χουντικό ολίσθημα που έφερε την καθυστερημένη διαγραφή και στην Ε τ Ο που το εντόπισε και το ανέδειξε πανελλαδικά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με τον καλύτερο δημοσιογραφικά τρόπο, η Ε τ Ο συμμετέχει στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, καταγράφοντας την διαγραφή Τσιουπλή από την “ΣΥΝθεση ΙΙ” του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, μετά το χουντικό ολίσθημα του πρώτου, την 21η Απριλίου 2023.

Η ξεκάθαρη πρόθεση του Γερολιόλιου να “περάσει στα ψιλά” το όλο θέμα δεν άντεξε παρά μερικές μέρες και πολύ γρήγορα αποφάσισε να απαλλαγεί από το αμάρτημα της κατά προτεραιότητα εκλογικής συνεργασίας του με συνδημότη γνωστό για τις ακραίες του απόψεις. Φανερή ήταν -από την πρώτη στιγμή- η προσπάθεια και να υποβιβαστεί το θέμα και να εξαφανιστεί η Ε τ Ο από την όλη υπόθεση. Το θέμα όμως έλαβε γρήγορα διαστάσεις, μετά την αναδημοσίευση του ρεπορτάζ της Ε τ Ο από το “Documento” και την περιρρέουσα πολιτική-προεκλογική ατμόσφαιρα με την αντιπαλότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων για την ενδελεχέστερη αντιμετώπιση της συμμετοχής της ακροδεξιάς στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Οι σημαντικότερες αντιδράσεις όμως ήταν αυτές που υπήρξαν και στο εσωτερικό της “ΣΥΝθεσης Ι και ΙΙ” που γρήγορα ξεπέρασαν το επίπεδο της παρασκηνιακής γκρίνιας και δημιούργησαν θέμα και στην προοπτική της πλήρους σύμπλευσης Γερολιόλιου με το τοπικό ΠΑΣΟΚ και στην δεύτερη υποψηφιότητά του.

Έτσι, σήμερα, 12 μέρες μετά το άκρως χουντικό post Τσιουπλή, με μια ολιγόλογη ανακοίνωσή του, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος δημοσιοποίησε την απόφασή του να διαγραφεί ο νοσταλγός της χούντας από τον συνδυασμό και ότι “η συνεργασία τους σταματά εδώ”. Οι δε λόγοι που οδήγησαν στην διαγραφή περιγράφονται ως τοποθέτηση Τσιουπλή  που δεν κινείται “στο πλαίσιο του συνταγματικού τόξου-φάσματος” και προκαλεί “προβληματισμούς και εσφαλμένες εντυπώσεις”… Παρά τις υπεκφυγές, την σημαντική καθυστέρηση και την ολοφάνερη διάθεση να υποβαθμιστεί το θέμα και να αφαιρεθεί από το κάδρο η Ε τ Ο, η σημερινή εξέλιξη είναι πλήρης δικαίωσή της. Ο δε Βαγγέλης Γερολιόλιος εξαντλεί κάθε πολιτική αβρότητα στο κείμενο της ανακοίνωσης, μόνο υπέρ του Τσιουπλή, ευχόμενος στον πρώην υποψήφιό του … “τύχη αγαθή”.

ΥΓ: την ίδια ευχή (τύχη αγαθή) κάνει σήμερα και η Ε τ Ο στην δημαρχία και όλες τις πολιτικές δυνάμεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας που -εδώ και 12 μέρες- δεν βρήκαν το παραμικρό να πούνε για το θέμα που απασχόλησε την Πιερία και την Ελλάδα. Άκρως θερμότερες ευχές απευθύνει σήμερα η Ε τ Ο (Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου) και στα Μέσα και τους δημοσιογράφους της Πιερίας που αναδημοσίευσαν την ανακοίνωση “της ΣΥΝθεσης”, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ πρόσθετο στοιχείο για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών τους, παραβιάζοντας κατάφωρα την ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια δεοντολογία, σε μια τόσο σημαντική για τον Τύπο μέρα. Ολόψυχα τους εύχεται “Τύχη Αγαθή” και “Καλή Απελευθέρωση”… ε και του χρόνου με υγεία.-

ΥΓ2: δήμαρχε… την σημερινή πικρή απόφαση της διαγραφής Τσιουπλή, όπως και την απροβλημάτιστη απόφαση της 5ης Ιουλίου 2022, ΔΕΝ τις πήρες ως δήμαρχος, αλλά ως επικεφαλής του επόμενου συνδυασμού, δηλαδή της “ΣΥΝθεσης ΙΙ”. Κατανοητό να κολλάς το “δήμαρχος Δίου-Ολύμπου” στην υπογραφή. Κατανοητό, αλλά άγαρμπο και υπερβολικό. Σωστά;

 

Δελτίο Τύπου δημοτικής παράταξης «ΣΥΝθεση»
(3.5.2023)

Η δημοτική παράταξη «ΣΥΝθεση» τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ουσιαστική πράξη το όνομά της, συνεργάζεται με δημότες απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση, διατηρούν την πολιτική και ιδεολογική τους αυτοτέλεια, όπως οι ίδιοι την ορίζουν.
Ωστόσο οι δημόσιες τοποθετήσεις των μελών της, οφείλουν να κινούνται στο πλαίσιο του συνταγματικού τόξου-φάσματος και να μη προκαλούν προβληματισμούς και εσφαλμένες εντυπώσεις.
Μία τέτοια τοποθέτηση ήταν πρόσφατα του κυρίου Σταύρου Τσιουπλή, υποψηφίου στο τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Πλαταμώνα.
Επικοινώνησα μαζί του και τον ενημέρωσα ότι η πρόσφατη τοποθέτησή του δεν είναι αποδεκτή.
Μετά από αυτό η συνεργασία μας με τον κύριο Τσιουπλή σταματά εδώ. Του εύχομαι τύχη αγαθή.

Βαγγέλης Γερολιόλιος
Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΝθεση»

 

Βαγγέλη, συγχαρητήρια….

 

 

Πολλά που συμβαίνουν τοπικά