Πρεμιέρα της λογοδοσίας

ανά -κάθε- δίμηνο

μέσα στις εξελίξεις που αφορούν την έκπτωση των πάντων, για “ξακάρφωμα”, κάτι χρήσιμο και θετικό ΑΝ αποδώσει

 

 

 

 

Μπορεί ο Τύπος -και κατ’ επέκταση και οι δημότες- να μην ενημερώθηκαν και να μην προσκλήθηκαν στην σημερινή διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας*, αλλά οι συνεδριάσεις θα γίνουν και θα είναι η μία πιο ενδιαφέρουσα από την άλλη.

Πριν την συνεδρίαση με την οποία θα αναδειχτεί ο επόμενος Συμπαραστάτης του δημότη και του επιχειρηματία, θα γίνει μια Ειδική συνεδρίαση, για πρώτη φορά και με ένα μόνο σκοπό: την λογοδοσία της δημοτικής αρχής. Η σημερινή πρεμιέρα προέκυψε με τον τελευταίο νόμο για την Αυτοδιοίκηση που καθιέρωσε μια τέτοια ειδική συνεδρίαση κάθε δίμηνο. Εξίσου ενδιαφέρον και ζωτικό για τους δημότες, αλλά και τους παρεπιδημούντες, είναι και το περιεχόμενο και η διαδικασία της συνεδρίασης αυτής. Στην διάρκειά της, η διοίκηση ενημερώνει για θέματα που επιλέγει να ενημερώσει, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων μπορούν να θέτουν ερωτήματα. Ο νόμος καθορίζει και την διαχείριση των αιτημάτων, όπως και τον αριθμό των ερωτήσεων συνολικά και το πόσες μπορούν να προέρχονται από ποια πλευρά.

Μπορείτε να δείτε κάποιες λεπτομέρειες στην πρόσκληση που στάλθηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την σημερινή συνεδρίαση που αρχίζει στις 6μμ.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν και τέσσερα εξίσου σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων, θέμα για αλλαγές στα περίπτερα του Δήμου μας και την μίσθωση του ορειβατικού καταφυγίου της Πετρόστρουγκας.

* Μέχρι τώρα, η “ενημέρωση των συντακτών”-πρόσκληση στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας, ενημέρωνε και για το link της ζωντανής αναμετάδοσης των συνεδριάσεων στο Ίντερνετ. Το ότι δεν υπήρξαν αυτές οι ενημερώσεις για τις σημερινές δύο συνεδριάσεις, σημαίνει ότι … δεν θα υπάρχει και η ζωντανή αναμετάδοση;

ΥΓ: η μία για δύο ενημέρωση ήρθε τελικά σήμερα, στις 14.27 και ναι, θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση.

 

Ενημέρωση Συντακτών

Καλείστε στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στην Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 29.02.2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00 για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, βάσει των διατάξεων του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 με τίτλο «Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Δίου Ολύμπου (άρθρο 77, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07-06-2010)
Εισήγηση: Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος
2. 4η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024
Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία
3. Έγκριση εισηγητικής έκθεσης εσόδων – εξόδων Δ΄ τριμήνου έτους 2023.
Εισήγηση: Οικονομική Υπηρεσία
4. Λήψη απόφασης – γνωμοδότησης περί διατήρησης ή απομάκρυνσης κενωθέντων περιπτέρων και κατάργησης ή μη των υφιστάμενων θέσεων.
Εισήγηση: Γενική Γραμματέας, Τσιφοδήμου Ελένη
5. Ανανέωση ή μη μίσθωσης του ορειβατικού καταφυγίου στη θέση «Πετρόστρουγκα»
Εισήγηση: Δήμαρχος, Ευάγγελος Γερολιόλιος

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
Δαδούλη Ολυμπία
Θα προηγηθεί στις 6μμ η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής. 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις συνεδριάσεις εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Ie232Z4CHZQ 

 

 

Εφτά -7- υποψηφιότητες

 

 

 

6η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ