“Φτηνή στο λάδι” υπερπροβολή

κι "ακριβή στο ξύδι" ανύπαρκτη υπεύθυνη ενημέρωση

και το ΙΓΜΕ έρχεται και κάνει μελέτες και πορίσματα ακριβοθώρητα

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ΙΓΜΕ ήρθε.

Ήρθε και μετά την κατολίσθηση του Μαρτίου του 2018 (αποτέλεσμα της νεροποντής του Νοεμβρίου του 2017)κλικ.

Ήρθε και μετά την κατολίσθηση του Δεκεμβρίου του 2019 (αποτέλεσμα της νεροποντής την ίδιας μέρας)κλικ.

Το ΙΓΜΕ ήρθε και εξέτασε, μελέτησε, ερεύνησε και συγκέντρωσε τα ευρήματά του σε μελέτες, όπως κάνει στις περιπτώσεις αυτές.

Σε ότι αφορά την πρώτη κατολίσθηση (του Μαρτίου του 2018 που ήταν αποτέλεσμα της νεροποντής του Νοεμβρίου του 2017), η υπόθεση έχει προχωρήσει και προχθές η Αντιπεριφέρεια υπέγραψε σύμβαση για την υλοποίηση του έργου “Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας” με τον κατασκευαστή που προκρίθηκε με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση. Το έργο κατακυρώθηκε σε κατασκευαστή που -αν και προσήλθε τελευταίος- πρόσφερε έκπτωση 15% στο κόστος των 850.000 ευρώ του προϋπολογισμού.

Στην υπόθεση της πρόσφατης κατολίσθησης, ήρθε το ΙΓΜΕ και αναμένουμε την μελέτη του (όπως περιγράφει και ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πέραν των πολλών άλλων ερωτημάτων που ήδη εντοπίζει η ΕτΟ, υπάρχει και ένα ακραίως ζωτικό:

-για ποιο λόγο κατολισθήσεις στην ίδια περιοχή (απέχουν η μία από την άλλη 100-200 μέτρα) αντιμετωπίζονται ξεχωριστά; Θα ξεκινήσει το έργο για την προστασία από την μια -την πρώτη- και στην πορεία του έργου θα συνεκτιμηθεί και το πόρισμα-έκθεση για την δεύτερη κατολίσθηση; Το όποιο υπερεπείγον της ανάγκης αντιμετώπισης του φαινομένου -σε αριθμούς- δίνει ήδη γινόμενο 2 -δύο- ετών. ‘Άρα… πόσο κατεπείγον είναι και πόσο σωτήριες οι πολυδάπανες λύσεις;

Έπεται συνέχεια.
Αφού προηγουμένως βρεθεί η Τ-2935 Έκθεση του ΙΓΜΕ, η οποία είναι σίγουρα δημόσιο έγγραφο και δεν προστατεύεται από καμία νομοθεσία για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και κανένα copyright.-


 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπογραφή εργολαβικής σύμβασης του έργου «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:«Ένα ακόμη μεγάλο έργο μας ξεκινά. Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, είμαστε δίπλα στο συμπολίτη μας, με έργα προτεραιότητας, για την αποκατάσταση προβλημάτων, με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους»

Την εργολαβική σύμβαση του έργου, «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας», προϋπολογισμού μελέτης: 850.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,

Πρόκειται για έργο- με χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- ΣΑΕΠ 808-αντιστήριξης πρανούς με συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης κατολίσθησης, στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Πλαταμώνα, στη θέση «Αγιάσματα», της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου σε ένα οικιστικό συγκρότημα ( η περιοχή είχε πληγεί από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα με την κωδική ονομασία “ΕΥΡΥΔΙΚΗ”   με  έντονες υδατοπτώσεις).

Αναλυτικότερα, οι κυριότερες εργασίες, που προτείνονται, με την κατασκευή του  έργου αφορούν:άμεση απομάκρυνση των μπαζών και εν γένει προϊόντων της κατολίσθησης και κατασκευή τοίχων αντιστήριξης, άμεση  τοποθέτηση σωλήνων αποστράγγισης στο μέτωπο αποκόλλησης, μπροστά από τις κατοικίες μέσα  στα υδροφόρα στρώματα των νεογενών αποθέσεων και  αποκατάσταση και ανάπλαση του πρανούς κατάντη της κατολίσθησης και ανάντη της κατολίσθησης.