Κι ο ΠΟΛΙΣ στη συζήτηση

για τα 13.500 στρέμματα

μετά τα όσα εκτέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, η συζήτηση -και αντιπαράθεση- συνεχίζεται στο Facebook

 

 

 

 

Μετά την συζήτηση για τα 13.500 στρέμματα, το Κτηματολόγιο και τις ανησυχίες πολλών που βρήκαν θέση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας, το θεμα συνεχίζει να απασχολεί και η δημόσια συζήτηση συνεχίζεται εκεί που ξεκίνησε: στο Facebook.

Την αρχική ανάρτηση του πρώην δημάρχου Γιώργου Παπαθανασίου ακολούθησε η τοποθέτηση του δημάρχου και του συνδιοικητή του -και μέλους της διοίκησης του συλλόγου “ΠΟΛΙΣ”- Στέργιου Φαρμάκη και της Κατερίνας Κουρίτα, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Φαρμάκης δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Μακροβιότερου δημάρχου μας και ισόβιου αντιπάλου του, θέση που δεν υιοθέτησε ο Βαγγέλης Γερολιόλιος και με δήλωσή του στην Ε τ Ο. Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου δέχτηκε την πρόταση της Κουρίτα για επιδίωξη συνολικής λύσης με νομοθετική ρύθμιση, αλλά και την πρόταση Παπαθανασίου για καταθέσεις ενστάσεων των ενδιαφερομένων ιδιοκτητών εκτάσεων στα 13.500 στρέμματα, ως πλήρη εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Σήμερα, την δική του παρέμβαση -με post στο Fb/απάντηση στον Παπαθανασίου- έκανε και ο πρόεδρος του “ΠΟΛΙΣ”, Σωτήρης Χασιώτης, στην οποία δικαιώνει τον πρώην δήμαρχο για όσα έπραξε πριν το 2011 και τον κατηγορεί για ανάρμοστη απραξία στην τελευταία του θητεία και ότι προσπαθεί να μεταθέσει ευθύνες στην Επιτροπή Αγώνα/”ΠΟΛΙΣ”. Σήμερα επίσης, ο Βαγγέλης Γερολιόλιος δημοσίευσε βίντεο με την περίληψη της τοποθέτησής του στο Δημοτικό Συμβούλιο -με υπότιτλους- για την ενημέρωση των δημοτών.

Η προθεσμία κατάθεσης ενστάσεων ιδιοκτητών εκτάσεων στα 13.000 στρέμματα λήγει στις 30.9.2022.

 

Μένω έκπληκτος με την ανάρτηση του πρώην Δημάρχου (σημ.ΕτΟ: Γ. Παπαθανασίου), ο οποίος αναφέρεται στην πρώην Δημοτική Επιτροπή Αγώνα, στην οποία διοριστήκαμε ως μέλη, με πρωτοβουλία δική του και με ομόφωνη απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου το 2004.

Σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε τον Δήμο και τους ιδιοκτήτες, καθώς το 2002 -με τελεσίδικη απόφαση Αρείου Πάγου- η ΙΜ Αγ. Διονυσίου κέρδισε 4250 στρ. δημοτικής γης και από 100 συμπολίτες μας περίπου 500 στρ. αγροτικές εκτάσεις, τα οποία κατέχουν προ αμνημονεύτων ετών.

Το 2004 ο κ. Παπαθανασίου επέλεξε ομάδα δικηγόρων από Αθήνα, ώστε να αναλάβουν τη δικαστική διαμάχη μεταξύ Δήμου και Μονής.

Καθώς ο Δήμος έχει επίσημο κτηματολόγιο από το 1940, οι δικηγόροι διεκδίκησαν το κτήμα 12 με έκταση 13.095 στρ., μέσα στα οποία συμπίπτουν 1.866 στρ., τα οποία βρίσκονται και στην έκταση με τα 4.250 στρ. τα οποία κέρδισε η Μονή το 2002.

Το 2006 βγήκε απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης στην οποία κέρδισε ο Δήμος την έκταση των 13.095 στρ. Η Μονή προσέφυγε στον Άρειο Πάγο κατά της απόφασης του Εφετείου του 2006 και ο Άρειο Πάγος αποφάσισε να ξαναδικαστεί η υπόθεση στο Εφετείο Θεσ/νίκης. Η εκδίκαση βέβαια της υπόθεσης δεν έχει γίνει ακόμη παρόλο που έχουν περάσει 13 χρόνια. Άρα σωστά έκανε ο τότε Δήμαρχος κ. Παπαθανασίου το 2004, αλλά το 2011 -με την επανεκλογή του- δεν εκτέλεσε την εντολή του Αρείου Πάγου. Σήμερα προσπαθεί να τα αποποιηθεί και να ρίξει ευθύνες στη Δημοτική Επιτροπή Αγώνα.

Φίλε Γιώργο πρέπει να μάθουμε κάποτε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

 

 

 

 

 

 

 

“Καλό ξεμπέρδεμα…”

 

 

Επίθεση θέλει ο Στέργιος

 

 

 

Δημαρχιακό “άδειασμα” Φαρμάκη